Vyhlasujeme pátranie po vianočnom stromčeku

Pomôžte nám nájsť najkrajšiu ozdobu Petržalky a tromfnúť tak iné samosprávy i predošlé roky.

„Každý deň budú vraj Vianoce“, spieva sa v texte obľúbenej piesne, ktorú sme mali možnosť počuť aj na Dňoch Petržalky v podaní hudobnej skupiny Kochanski.

„Prepánajána, veď je leto, tak čo tu pletú Vianoce?“ možno si práve vravíte.

A máte pravdu, no v mestskej časti myslíme dopredu a keďže proces ohľadom žiadosti o výrub dreviny, a s tým spojené rozhodnutie o jeho právoplatnosti si vyžaduje dlhší čas, už teraz hľadáme ten najvhodnejší vianočný stromček, ktorý nám všetkým bude na Námestí Republiky robiť radosť počas najkrajšieho obdobia v roku.

Pomôcť s hľadaním toho pravého krásavca nám môžete aj vy, milé Petržalčanky a Petržalčania.

Aký stromček hľadáme? Konkrétne by malo ísť o ihličnan, ideálne Smrek obyčajný alebo Smrek pichľavý o výške minimálne 10 metrov a s pravidelným tvarom koruny.

V prípade, že takýto ihličnan určený na výrub vlastníte a ste ochotní darovať ho mestskej časti Bratislava-Petržalka, prípadne poznáte niekoho, kto uvedený druh stromu vlastní a rád by sa oň podelil, neváhajte a napíšte kolegom z referátu zelene na adresu andrej.pazitny@petrzalka.sk.

Náklady spojené s výrubom, samozrejme, hradí naša samospráva, takže vám okrem voľného miesta pred domom či v záhradke zostane taktiež dobrý pocit, že sviatky radosti a pokoja budú vďaka vám pre všetkých obyvateľov a obyvateľky zeleného sídliska naozaj radostné.

Vopred ĎAKUJEME za vašu pomoc a spoluprácu.

#zelenapetrzalka #petrzalkapomaha

web od 2day