Magistrát sa pustil do ďalších opráv na Panónskej ceste

Práce potrvajú do konca októbra.

Možno ste už v uplynulom týždni zaznamenali zvýšený stavebný ruch v okolí Železničnej stanice Bratislava-Petržalka na Panónskej ceste.

Dôvod je jednoduchý. Kolegovia z Magistrátu hlavného mesta SR Bratislava sa pustili do ďalších opráv s cieľom priniesť nové vylepšenia pre všetkých Petržalčanov a Petržalčanky.

O čo ide? Sekcia výstavby hlavného mesta SR v pondelok 11. septembra zahájila realizáciu opráv nástupíšť MHD práve v okolí frekventovanej petržalskej stanice a Daňového úradu Bratislava.

Stavebné práce spočívajú v obnove vozovky nástupných hrán a priľahlých chodníkov i výmene prístreškov a verejného osvetlenia. Na svoje si prídu chodci i cyklisti.

Nielenže zamestnanci magistrátu vďaka externému realizátorovi osadia novú cykloklietku vrátane stojanov na bicykle, ale popri rozširovaní existujúceho prechodu pre chodcov plánujú vyznačiť aj prechod pre cyklistov.

Po oprave časti vozovky i nových semaforoch na Kopčianskej tak pribudnú ďalšie nielen funkčné, ale aj bezpečnostné prvky aj na druhej strane budovy stanice.

Plánovaná rekonštrukcia potrvá do konca októbra, pričom v prípade nepriaznivých poveternostných podmienok sa môžu práce predĺžiť až do novembra.

Dovtedy vás, milí obyvatelia, obyvateľky i návštevníci zeleného sídliska aj v mene kolegov z magistrátu prosíme o trpezlivosť a najmä zvýšenú opatrnosť pri pohybe v tejto lokalite.

Či už pôjdete pešo alebo akýmkoľvek dopravným prostriedkom, rešpektujte príslušné značenie i robotníkov, veď finálny výsledok bude slúžiť nám všetkým.

#petrzalka

web od 2day