VOĽBY 2023: Petržalka hľadá náhradníkov do volebných komisií

Pomôžte nám a buďte pri všetkom dôležitom.

Jeden z najdôležitejších dní tohto roka sa nezadržateľne blíži. Už o 10 dní budeme v predčasných parlamentných voľbách rozhodovať o osude našej republiky.

Voľby ako také si ale vyžadujú nielen vašu aktívnu účasť, ale tiež pomoc vo volebných komisiách. To, že Petržalka je najväčším sídliskom na Slovensku, sa totiž odzrkadľuje i v počte volebných okrskov.

Tých je pre nadchádzajúce voľby spolu až 95, pričom v každom musí byť prítomná volebná komisia minimálne s piatimi členmi, bez zapisovateľa.

Iste teda uznáte aj sami, že nájsť potrebný počet pomocných rúk je naozaj fuška. Navyše, podľa skúseností z predchádzajúcich volieb vieme, že niektorí nahlásení členovia komisií sa práve v deň volieb rozhodnú neprísť.

Keďže sa chceme vyhnúť podobným problémovým situáciám, obraciame sa opäť na vás, milí obyvatelia a obyvateľky zeleného sídliska.

Ak nám chcete pomôcť s dohliadaním na správny chod volieb, ale nestihli ste sa prihlásiť do volebnej komisie cez politické strany ani cez náš formulár pre verejnosť, máte poslednú šancu.

Mestská časť Bratislava-Petržalka hľadá náhradníkov do volebných komisií, ktorí by boli ochotní čakať na „povolanie“ v deň volieb. A to práve z dôvodu, že sa v sobotné ráno do komisie niektorí členovia nedostavia. Samospráva musí mať pre taký prípad pripravených spoľahlivých náhradníkov „na zavolanie“.

Tí musia byť 30. septembra dostupní na telefóne od 6:00 a v prípade, že ich kontaktujeme, budú zaradení do komisie ako bežní členovia s rovnakou odmenou – 62,20 € v čistom, stravným, ale aj rovnakými úlohami a povinnosťami.

Ak sa do 9:00 neozveme, znamená to, že komisie máme naplnené a nahlásení náhradníci si môžu užívať voľnú sobotu.

V prípade záujmu o zaradenie do zoznamu náhradníkov na volebný deň napíšte e-mail na adresu organizacne@petrzalka.sk.

Nezabudnite uviesť vaše meno, priezvisko, dátumu narodenia a telefónne číslo. Naše kolegyne z referátu organizačných vecí vás následne budú kontaktovať.

Podmienkou členstva v komisii je vek minimálne 18 rokov, spôsobilosť na právne úkony a trvalý pobyt v rámci Slovenskej republiky – priamo v Petržalke sa nevyžaduje. Samozrejme, nesmiete v predčasných parlamentných voľbách kandidovať.

A ak ste sa hlásili do komisie cez náš registračný formulár a ešte stále čakáte v zozname náhradníkov, táto ponuka platí aj pre vás. Stačí sa ozvať na e-mail organizacne@petrzalka.sk.

Napriek tomu vás však stále môžeme zaradiť do komisie aj v najbližších dňoch pri prípadnom odhlásení niektorých členov. ĎAKUJEME, že vaším záujmom o veci verejné pomáhate zlepšovať život na zelenom sídlisku.

#petrzalkavoli

web od 2day