Petržalka vyzýva voličov: Odfoťte sa volebnou zástenou MADE IN PETRZALKA a vyhrajte

Tešiť sa môžete na permanentky či vstupy na Petržalskú plaváreň.

Účasť vo voľbách chce podporiť aj Mestská časť Bratislava-Petržalka. Do jej súťaže sa môže zapojiť každý, kto odvolí v jednom z 95 petržalských volebných okrskov.

„Pošli foto zásteny, užívaj si bazény“ – to je slogan zaujímavej a mobilizačnej súťažnej kampane z dielne najľudnatejšieho slovenského sídliska, ktorej cieľom je prizvať Petržalčanov k volebným urnám.

Petržalka chce takto svojich obyvateľov i návštevníkov motivovať, aby odvolili v sobotňajších parlamentných voľbách a rozhodli o tom, akým smerom sa naša krajina bude v najbližších rokoch uberať.

Podmienkou súťaže je odvoliť v jednej z 95 volebných miestností naprieč Petržalkou, odfotiť sa s volebnou plentou MADE IN PETRZALKA a fotografiu pridať do komentára či príbehu na oficiálnej facebookovej instagramovej stránke mestskej časti.

Z vyžrebovaných výhercov sa potešia najmä milovníci plávania. Traja z nich získajú 100-eurové permanentky a desiati zas darčekové poukazy s balíkom relax na vstup do Petržalskej plavárne s platnosťou do konca roka 2024.

 

 

 

Skladné, pekné a rýchle

Na súťažnú „selfie“ môžu voliči využiť takmer 600 volebných zásten, ktoré poctivo vyrábali zamestnanci petržalskej údržby niekoľko mesiacov. A to od drevenej konštrukcie, až po inštaláciu bannerových plachiet, ktoré sú nadizajnované v petržalských farbách a s typickou petržalskou symbolikou.

Jedným z hlavných dôvodov, prečo sa mestská časť rozhodla využívať vlastné zásteny a nie kartónové, poskytnuté štátom, bolo urýchlenie procesu odvolenia počas volebného dňa.

„Kartónové zásteny museli vždy stáť na školských dvojlaviciach, aby sa správne rozložili, čím zaberali veľa miesta. Naše zásteny sú užšie – zaberajú menej miesta a môžu byť aj dve pri sebe. Sú zároveň flexibilné – dajú sa pohodlne zložiť a uskladniť. Do volebnej miestnosti tak dokážeme dať o dve až tri zásteny viac ako predtým,“ ozrejmila vedúca referátu organizačných vecí petržalského miestneho úradu Alžbeta Neuschlová na margo toho, že v posledných komunálnych voľbách mali samosprávy v Bratislave problém s dlhými radmi ľudí z dôvodu nedostatku plent.

„Zásteny majú posúvateľnú dosku na písanie, vďaka ktorej vieme urobiť zástenu pre sediacich, ale aj pre ľudí, ktorí chcú odvoliť v stoji. V každej volebnej miestnosti budú aj stojace, aj sediace zásteny,“ dodáva Neuschlová.

Výroba zásten vyšla samosprávu na približne 20-tisíc eur (materiál aj práca spolu), čiže približne 30 eur za kus a do budúcna ich bude môcť využiť na ďalšie voľby alebo iné účely.

 

web od 2day