Petržalka sa premenila na tekvicové kráľovstvo

O pestrú výzdobu sa postarali petržalské materské a základné školy.

Tekvicová paráda, Tekvičkové slávnosti, Jesenné tvorivé dielničky a mnohé ďalšie. Nech už si vyberieme akýkoľvek názov, zámer je rovnaký, otestovať kreativitu Petržalčiat a ich rodičov a pripraviť tak pestrofarebnú pastvu pre oči všetkých návštevníkov i okoloidúcich.

Presne to si povedali aj panie učiteľky z materských a základných škôl v správe našej mestskej časti, ktoré spoločne so svojimi zverencami a ich rodičmi aj tento rok premenili typické jesenné ovocie (áno, ovcie) na skutočné majstrovské dielo.

Dobre, dobre, vieme, že tekvicové postavičky či všakovaké vyrezané tváričky sú symbolom skôr pre americký Halloween, ale uznajte, nie sú originálne? Navyše, tej radosti v nevinných detských očiach predsa nemôžete povedať „nie“.

Nech už si dnes teda pripomínate Pamiatku reformácie alebo si predsa len starostlivo pripravujete strašidelné halloweenske kostýmy, vedzte, že niet nad vlastnoručne vyrobené dekorácie, ktoré preveria nielen naše zručnosti, ale najmä potešia naše zmysly.

ĎAKUJEME ZŠ Dudova 2 i materským školám Röntgenova, Šustekova či Iľjušinova za krásnu fotodokumentáciu a rovnako všetkým vám, ktorí ste iniciatívne prispeli ku skrášleniu jesennej Petržalky.

Prajeme vám krásny predsviatočný podvečer.

#petrzalkazije

web od 2day