Petržalka sa pýši novými stožiarmi

Žiarivé vejúce zástavy zreteľne prezrádzajú, kde sídli miestny úrad.

Pred budovou Centra Technopol sa v utorok 7. novembra diali veľké veci. Tí, ktorí ste už mali cestu okolo iste viete, z čoho sa tak veľmi tešíme.

No nič netušiacim obyvateľom a obyvateľkám najľudnatejšej mestskej časti s radosťou prezradíme, že naši zamestnanci údržby na mieste osadili päť nových kusov 10 metrov vysokých stožiarov, na ktorých v polkruhu pred fontánou zaviali celkom nové zástavy o rozmere 4×1,2 metra. 

Aj napriek komplikovaným majetkovým vzťahom sa nám na výmene už starých a opotrebovaných vlajok i stĺpov podarilo dohodnúť s väčšinovým majiteľom Technopolu, v ktorom sídli aj Miestny úrad Petržalka.

Nie príliš šťastný výzor starých stožiarov a vlajok navyše opakovane dopĺňali snahy neprispôsobivých obyvateľov o ich strhnutie, najmä tej ukrajinskej, ktorá i na základe rozhodnutia miestneho zastupiteľstva od vypuknutia vojny veje ako symbol solidarity s východnými susedmi.

Tento a ďalšie štátne symboly tak neraz končil aj v neďalekom smetnom koši, čo považujeme za neprípustné a nedôstojné. Veď akýkoľvek názor sa dá vyjadriť aj slušne, bez nutnosti ničenia cudzieho majetku a vyšetrovania polície.

ĎAKUJEME preto našim priateľom z Technopolu za ústretovosť i ochotu a veríme, že nové stožiare osadené v podstavcoch o váhe 600 kilogramov nasrdených vandalov viac lákať nebudú.

Naopak, pričinia sa o adekvátnu reprezentáciu nielen našej samosprávy. A v neposlednom rade platí, že pred úradom sme si pre vás prichystali aj ďalšie prekvapenia. Viac info čoskoro.

#petrzalka

web od 2day