Detské ihrisko na Gessayovej ohradí zelená bariéra

V predchádzajúcom roku sme okrem mnohých ďalších vecí stihli aj obnoviť jedno z 55 detských verejných ihrísk, a to konkrétne na Gessayovej 22. Okrem funkčných opráv a renovácií ste si však na ňom určite všimli aj jeho jedinečné poznávacie znamenie – je bez oplotenia. Alebo lepšie povedané – bolo.

Tento týždeň sme totiž robili všetko pre to, aby sme v jeho okolí vytvorili priestor, ktorý by oddeľoval ihrisko od okolia, kde hrozí prípadné nebezpečenstvo okoloidúcich psíkov. No a aby sme nášmu pseudonymu – zelené sídlisko nič nedlhovali – vytvorili sme zelenú bariéru zo 122 kríčkov tavoľníka a troch stromov – javorov a hlohu. V našej zelenej aktivite nás finančne podporil aj Bratislavský samosprávny kraj, za čo mu veľmi ĎAKUJEME.

 

Hoci dnes vyzerajú kríčky len ako malí nezbedníci, ktorých si netreba všímať, chceli by sme vás poprosiť o rešpektovanie ich priestoru a rovnako tak priestoru verejného detského ihriska. Ak teda idete na prechádzku so svojím štvornohým najlepším priateľom, budeme radi, ak dohliadnete na to, aby mohla zelená bariéra na Gessayovej bezproblémovo vyrásť a plniť si svoju úlohu so cťou a ekologicky.

Len vďaka spolupráci môžeme vytvoriť z Petržalky bezpečnejšie, zelenšie a pekné miesto pre život nás všetkých. Malkáčov i veľkáčov. Psíčkarov i tých, ktorí sa prechádzajú sami či so svojimi ľudskými kamarátmi.

#zelenapetrzalka

web od 2day