Ekológia vodných tokov. Vypočujte si 40. diel podcastu Z petržalskej obývačky

Máme vody v Petržalke dostatok?

O najcennejšej tekutine sme sa v novom diele podcastu Z Petržalskej obývačky rozprávali s Mariánom Supekom zo Slovenského vodohospodárskeho podniku a s hovorcom Bratislavskej vodárenskej spoločnosti Petrom Podstupkom.

Opýtali sme sa ich to, čo väčšinu z nás najviac zaujíma – či máme vody dostatok, ale aj to, ako je na tom čistota vodných zdrojov, ktoré Petržalku obkolesujú.

Všetci, ktorí obľubujú pohyb na hrádzi, spoznajú, že jej účelom nie je iba čapované pivko v bufete. Porozprávali sme sa aj o tom, aká je pravdepodobnosť, že by sa na našom sídlisku vplyvom klimatických zmien zopakovali záplavy z minulosti; ale pozreli sme sa aj do budúcnosti – na snáď už čoskoro dostupnejšie ekologickejšie riešenia narábania s vodou.

Vypočujte si náš najnovší podcast a spoznajte proces, vďaka ktorému vám po otočení kohútika doma tečie priehľadné zlato.

Celý videorozhovor si môžete pozrieť na našom oficiálnom YouTube. Vopred ĎAKUJEME aj za odber. Jeho audio verziu zase nájdete na všetkých dostupných podcastových platformách.

Spotify
Apple Podcasts
Google Podcasts

Ďakujeme, že sa zaujímate o veci verejné spolu s nami. Vaša Petržalka.

#zpetrzalskejobyvacky

web od 2day