Decembrové číslo samosprávnych novín Naša Petržalka je na ceste do vašich schránok

Nájdete ich aj vo vybraných inštitúciách.

Záver novembra nám priniesol výrazné ochladenie, ale aj čas obľúbených petržalských vianočných trhov. Hoci je to skvelá príležitosť na príjemné stretnutia i rozhovory, nezabúdajte zostať v obraze.

Pre lepšie a rýchlejšie zorientovanie vám prinášame DECEMBROVÉ číslo samosprávnych novín NAŠA PETRŽALKA plné noviniek, ale hlavne praktických informácií o témach, ktoré hýbu mikrosvetom zeleného sídliska.

Najnovšie číslo je už v týchto chvíľach na ceste do vašich schránok. Opäť sa tak môžete začítať do horúcich stránok novín, na ktorých sa okrem iného dozviete napríklad aj to, že:

  • Novembrové zastupiteľstvo mestskej časti Bratislava-Petržalka schválilo nesúhlasné stanovisko voči dodatku Štatútu hlavného mesta SR Bratislavy o novom návrhu prerozdelenia financií bratislavským mestským častiam. Starosta Ján Hrčka si spolu s poslancami myslí, že ide o neférový návrh magistrátu, na ktorý by najviac doplácala opäť práve Petržalka. Prečo a aké sú podľa kompetentných úskalia dodatku č. 24 sa dočítate na strane 3.
  • Žijú medzi nami a sprevádzajú nás od narodenia po posledný výdych. Vystavujú rodné, sobášne i úmrtné listy, vítajú malé Petržalčatá a takisto stoja pri jednom z najdôležitejších rozhodnutí nášho života – pri sobáši. Aj preto o svojom zamestnaní hovoria ako o práci snov, počas ktorej spolu s obyvateľmi a obyvateľkami prežívajú radostné i smutné chvíle. Zoznámte sa s našimi kolegyňami z matriky a ohlasovne pobytu na stranách 4 – 5.
  • Na Veľkom Draždiaku nám v poslednom čase pribúda čoraz viac otužilcov. Hoci testovanie limitov svojho tela s cieľom zlepšenia zdravotnej kondície nemusí byť na škodu, dôležité je nepreceňovať svoje sily. Patríte k milovníkom chladnej vody alebo sa, zatiaľ, s myšlienkou otužovania iba pohrávate? Prečítajte si rozhovor s Vladimírom Paucom z portálu Zdravé otužovanie, ktorý vám poradí, ako správne holdovať chladnej vode a neublížiť si pri tom. Viac na stranách 6 – 7.
  • Umenie v Petržalke v podobe ôsmich monumentálnych malieb na panelákoch z 80. rokov sa postupne vracia na zelené sídlisko. Môže za to iniciatíva Martina Kleibla z OZ Konduktor, vďaka ktorému sa prednedávnom vrátila jedna z malieb na Námestí hraničiarov. Čo ho viedlo k tomuto kroku a aké sú jeho ďalšie plány v Petržalke, čítajte na strane 9.
  • V decembrovom vydaní Našej Petržalky pokračujeme aj so stránkami, ktorých obsah je v réžii kolegov z Bratislavského samosprávneho kraja a Veolia Slovensko. Veríme, že vás ich články zaujmú a stanú sa pridanou hodnotou aj v bežných dňoch.
  • Chýbať, samozrejme, nemôže ani Rada právnika na strane 10, petržalská kultúra, aktuality, zaujímavosti, športová rubrika či vaša obľúbená tajnička. Veríme, že vás táto malá ochutnávka Našej Petržalky navnadila a s radosťou sa zahryznete do jej pútavých a zároveň posledných tohtoročných stránok. Prajeme vám príjemné čítanie.

Noviny Naša Petržalka nájdete už čoskoro vo vstupoch a schránkach vašich panelákov či v nových stojanoch vo verejných inštitúciách z dielne petržalských makačov. Dostupné sú však už teraz na PETRZALKA.sk/noviny alebo v mobilnej aplikácii Petržalka. Stiahnuť si ju môžu všetci majitelia tabletov a mobilných telefónov: iOS a Android.

#nasapetrzalka

web od 2day