Petržalka maká na odstraňovaní následkov silného vetra

Myslite, prosíme, na svoju bezpečnosť.

Predpovede počasia dlhodobo naznačovali príchod poriadnej zmeny v poveternostných podmienkach. A veruže sa aj naplnili.

Spolu s výrazným ochladením príznačným pre január sa však dostavil i silný mrazivý vietor. A ten neteší azda nikoho z nás.

Kolegovia z oddelenia správy verejných priestranstiev alias petržalskí makači sú preto od skorých ranných hodín v plnom nasadení a spoločnými silami postupne odstraňujú paseku, ktorú silný vietor na zelenom sídlisku napáchal.

Našťastie, aj vďaka poctivej práci kolegov z referátu životného prostredia, ktorí dreviny v našom katastri pravidelne monitorujú a tie nebezpečné automaticky nechávajú odstrániť, nie je aktuálny počet popadaných drevín či zlomených konárov až taký kritický.

Koniec-koncov, na vlastné oči sa o pravdivosti našich výrokov môžete presvedčiť priamo v uliciach zeleného sídliska. A keď už nimi budete prechádzať, snažte sa, prosíme, svoj pobyt vonku čo najviac eliminovať.

Hoci na odstraňovaní ďalších následkov napáchaných víchrom budeme aj naďalej aktívne pracovať, netreba zbytočne riskovať. Ide predsa v prvom rade o vašu (a zároveň) i našu bezpečnosť. ĎAKUJEME, že ste zodpovední.

#petrzalkamaka

web od 2day