Aká bude nová podoba zóny Lužná?

Rozhodnite svojimi pripomienkami do 31. januára.

Mestská časť Bratislava-Petržalka sa v čase mení, pričom narastá i počet jej obyvateľov, obzvlášť tých skôr narodených. Hoci sme veľmi radi, že najväčšia mestská časť mladne, noví prisťahovalci musia niekde bývať a zároveň mať priestor na relax.

S ohľadom na územný plán hlavného mesta SR Bratislavy k jednej z takých lokalít patrí i severná časť Petržalky, pre ktorú je schválená územnoplánovacia dokumentácia podrobnejšieho stupňa obsahujúca jej reguláciu.

Uvedená lokalita sa nachádza v ochrannom pásme železničných tratí, pričom v súčasnosti je sčasti využívaná pre funkčné využitie schválené v územnom pláne mesta, teda bývanie a občiansku vybavenosť.

Ako uvádza investor, zástavba je tvorená ako typická mestská bloková zástavba tvoriaca uličný verejný priestor a poloverejné priestory vnútroblokov.

Ešte koncom roka bol pripravený návrh zmeny vo využití tejto zóny. Cieľom investora je vytvoriť z územia novú mestotvornú štruktúru s optimálnym funkčným využitím a primeranou mierou mestskej zástavby.

Reprofilácia územia bude teda spočívať v návrhu zmien funkčného využitia územia a v optimalizácii priestorového usporiadania nových funkcií v území.

Podľa investora by táto zásadná zmena mala obyvateľom a návštevníkom zóny poskytnúť nové bývanie a zázemie občianskej vybavenosti, doplnené o nové možnosti zamestnanosti v službách, v administratíve, ako aj priestory a plochy zelene pre každodenný relax.

Vlastník územia a zároveň objednávateľ dokumentácie spoločnosť VODOTIKA pre tento účel vytvorila urbanistickú štúdiu zaoberajúcu sa riešením potenciálnej reprofilácie územia v severnej časti MČ Petržalka na funkčné využitie.

Z tohto dôvodu by sme vás radi informovali, že možnosť pripomienkovať uvedenú štúdiu môže aj široká verejnosť, ktorá má čas svoje návrhy posielať v termíne do 31. JANUÁRA 2024 na adresu: VODOTIKA-MG spol. s r.o. Bosákova 7, 851 04 Bratislava alebo e-mailom na kedrovic@vodotika.sk. VIAC INFO vrátane celého znenia predmetnej štúdie nájdete TU.

ĎAKUJEME, že vám na kvalitnom rozvoji najväčšej samosprávy nielen na Slovensku, ale i v strednej Európe spolu s nami záleží.

#petrzalkazije

web od 2day