Vaša všímavosť môže zachrániť ľudské životy

Udreli prvé silné mrazy. Pre tých, ktorí čítajú tieto riadky to znamená, že hneď po príchode z práce budú môcť pootočiť termostat a nastaviť svoje radiátory na vyššie teploty a zaliezť pod mäkučkú dečku a prečkať do ďalšieho dňa v pohodlí svojich domovov.

Pre iných to zas predstavuje odpočítavanie dní, hodín i minút do ukončenia týchto podmienok. Práve pre tých sú v teréne k dispozícii aj naši kolegovia zo sociálneho oddelenia, ktorí ľuďom bez domova od polovice októbra minulého roka poskytujú priestor, kam sa môžu prísť zohriať jedlom a teplým nápojom. Každý pondelok v čase od 18:00 – 19:00 ich ľudia v núdzi nájdu na Haanovej a od 5. decembra aj každý utorok od 10:00 – 11:30 na bočnej terase Domu kultúry Zrkadlový háj na Rovniankovej ulici.

Pomôcť im môžete aj vy a stačí na to vaša všímavosť a jeden telefonát na krízovú linku mestskej časti Petržalka, ktorá je od 15. NOVEMBRA dostupná počas pracovných dní OD 8:00 DO 18:00 na telefónnom čísle: 0947 487 061.

Terénni pracovníci aj vďaka vám poskytnú tým, ktorí to potrebujú spacáky, teplé oblečenie, termosku s teplým nápojom a v prípade potreby zabezpečia transport do nocľahárne.

ĎAKUJEME, že vám spolu s nami záleží na ľudských životoch. Len tak môžeme z Petržalky urobiť ešte krajšie miesto pre život nás všetkých. VIAC INFO.

#petrzalkapomaha

web od 2day