Februárové číslo samosprávnych novín Naša Petržalke na ceste do vašich schránok

Nájdete ho aj vo vybraných inštitúciách.

Hoci sme prvému mesiacu nového roka už zamávali na diaľku, neznamená to, že nebol bohatý na zaujímavé udalosti. A rovnako to platí aj o jeho tentokrát o deň dlhšom náhradníkovi.

Pre lepšie a rýchlejšie zorientovanie sa v dianí v najľudnatejšej samospráve vám preto prinášame FEBRUÁROVÉ číslo samosprávnych novín NAŠA PETRŽALKA plné noviniek, ale hlavne praktických informácií o témach, ktoré hýbu svetom zeleného sídliska.

Najnovšie číslo je už v týchto chvíľach na ceste do vašich schránok. Opäť sa tak môžete začítať do horúcich stránok novín, na ktorých sa okrem iného dozviete napríklad aj to, že:

  • „Fašiangy, Turíce, Veľká noc ide, kto nemá kožuška zima mu bude…“ Alebo aj nebude, presnejšia povedané, nebola. Veď na najväčšom sídlisku sa vítali fašiangy skutočne veľkolepo – na už tradičnom XXII. Petržalskom maškarnom plese v Dom kultúry zrkadlový háj. Núdza o ľudovú tvorivosť či originálnosť na plese začiatkom februára skutočne nechýbala. Neveríte? Presvedčte sa na strane 23 a zistite, ktorý kostým zvolil náš starosta Ján Hrčka.
  • Žijú medzi nami a ako to už býva, častokrát by nás ani nenapadlo, že ide o zamestnancov Miestneho úradu Petržalka. Tentokrát je reč o pozoruhodnej i obetavej práci dvoch ľudí, ktorých náplňou práce je pomáhať. Otvorené dvere u nich vždy nájdu sociálne znevýhodnení obyvateľia a obyvateľky s trvalým pobytom v našej mestskej časti. Väčšinu ich klientov tvoria starí, osamelí ľudia a invalidní dôchodcovia s rôznymi príbehmi, ktorých príjem by sotva vystačil na to, aby mohli nakupovať v „bežnom“ obchode. Dámy a páni, zoznámte sa s našimi kolegami zo sociálnej výdajne na stranách 4 – 5.
  • Zvolebnieva sa a pre našu mestskú časť to znamená hlavne zorganizovať hladký priebeh volebného dňa tak, aby bola garantovaná všeobecnosť, priamosť, rovnosť i tajnosť hlasovania. Na to ale potrebujeme aj vašu pomoc, milí obyvatelia. O tom, ako sa stať členom okrskovej volebnej komisie v niektorom z 57 volebných okrskov, ale aj o tom, ako si vybaviť hlasovací preukaz, sa dočítate na strane 6, prípadne na webe VOLBY.PETRZALKA.sk.
  • Hneď nasledujúca strana vám zase ponúkne podrobný prehľad o vynovenej športovej hale Prokofievova, ktorá svoje pekné priestory ponúka i širokej verejnosti. Ich prenájom sa týka ako jednotlivcov, tak i skupín, ktoré majú na výber z rôznych druhov športov – stolný tenis, basketbal, volejbal, bedminton či futsal. Okrem strany 7 VIAC INFO ponúka i web PETRZALKA.sk/halaprokofievova.
  • Aj vo februárovom vydaní Našej Petržalky pokračujeme so stránkami, ktorých obsah je v réžii kolegov z Bratislavského samosprávneho kraja a Veolia Slovensko. Veríme, že vás ich články naďalej zaujmú a stanú sa pridanou hodnotou vašich bežných dní.
  • Chýbať, samozrejme, nemôže ani rada právnika, petržalská kultúra, aktuality, zaujímavosti, športová rubrika či vaša obľúbená tajnička. Veríme, že vás táto malá ochutnávka Našej Petržalky navnadila a (pravidelne) s radosťou sa zahryznete do jej pútavých stránok. Prajeme vám príjemné čítanie.

Noviny Naša Petržalka nájdete už čoskoro vo vstupoch a schránkach vašich panelákov či v nových stojanoch vo verejných inštitúciách z dielne petržalských makačov. Dostupné sú však už teraz na PETRZALKA.sk/noviny alebo v mobilnej aplikácii Petržalka.

Stiahnuť si ju môžu všetci majitelia tabletov a mobilných telefónov: iOSAndroid. Nezabudnite nám tiež dať v komentároch vedieť, či sa noviny dostali až k vám. ĎAKUJEME!

#nasapetrzalka

web od 2day