Petržalka spúšťa roznos oznámení

Od 12. do 27. FEBRUÁRA prosíme o zhovievavosť

V poradí šiesta priama voľba prezidenta Slovenskej republiky sa uskutoční už 23. marca. Prípadné druhé kolo volieb je naplánované na 6. apríla. Moc rozhodnúť o tom, kto po piatich rokoch v úrade vymení súčasnú pani prezidentku Zuzanu Čaputovú, máte v rukách práve vy, milí obyvatelia a obyvateľky.

Z pôvodne 11 avizovaných kandidátov z boja o prezidentský palác pravdepodobne predčasne vypadol Róbert Švec, ktorého petícia na podporu nespĺňa stanovený počet podpisov. Oficiálne rozhodnúť o kandidatúre menovaného musí ešte do 13. februára predseda parlamentu. Na výber tak nateraz máte z desiatich mužských kandidátov, ktorí stihli odovzdať svoju kandidatúru včas s odbitím polnoci – do 31. januára 2024.

A hoci o jednom z najdôležitejších dátumov tohto roku počúvate doslova z každej strany, v nasledujúcich dňoch očakávajte ďalšie informácie aj vo vašich schránkach. Od pondelka 12. FEBRUÁRA totiž aj u nás v Petržalke začína roznos oficiálnych oznamov o mieste a čase konania prezidentských volieb, ktorý potrvá až do utorka 27. FEBRUÁRA.

Rovnako, ako pri predchádzajúcich voľbách, sa na vás v tejto súvislosti obraciame s veľkou prosbou. Ak v nasledujúcich dňoch zbadáte v blízkosti vašich rodinných a bytových domov zvýšený pohyb cudzích ľudí, nevolajte hneď políciu, môžu to byť práve brigádnici či iní zamestnanci, ktorí s ťažkým nákladom hľadajú ten správny vchod.  Skúste im radšej umožniť prístup k priestorom vašich schránok a nekomplikovať im zbytočne prácu.  Radi by sme sa tým vyhli nedorozumeniam z minulosti či prípadným útokom na nevinných ľudí, ktorí si iba zodpovedne plnia svoju úlohu.

Vopred vám ĎAKUJEME za strpenie i ochotu, ako sa na zodpovedných voličov chrániacich princípy demokracie patrí. VIAC INFO TU .

#petrzalkavoli

web od 2day