Petržalka nezabúda ani po dvoch rokoch

Слава Україні!

Záver druhého mesiaca v roku sa už navždy bude niesť v znamení dvoch smutných výročí.

Zatiaľ, čo v stredu 21. februára sme si pripomínali šesť rokov od ohavnej vraždy investigatívneho novinára a jeho snúbenice, dnes 24. februára sú to už presne dva roky, odkedy ruský agresor zaútočil na Ukrajinu.

Napriek mnohým šíriacim sa konšpiráciám v oboch prípadoch sa v spoločnosti prejavila silná vlna spolupatričnosti i solidarity. A tá je omnoho dôležitejšia, pretože dokazuje, že ľudskosť v nás stále neumrela.

Možnosť vidieť i zažiť sme ju mali aj na našom zelenom sídlisku. Petržalčania a Petržalčanky neúnavne pomáhali od prvého momentu. A zapojila sa aj naša samospráva. Formou rôznych zbierok, vrátane tej najväčšej v DK Zrkadlový háj, poskytnutím jazykových kurzov, vzdelávania, zamestnania a takisto ubytovania.

Napriek tomu, že sa po dvoch rokoch o mnohých týchto skutkoch všetkých ľudí dobrej vôle hovorí už menej, stále sa dejú. A to naprieč celou našou krajinou.

Vyjadriť podporu našim susedom tak môžete verejne aj vy. Napríklad charitatívnym behom za Ukrajinu a demokraciu „I RUN FOR UKRAINE“ v gescii Behaj a pomáhaj. Alebo, ak uprednostňujete kultúru, navštívte multižánrové podujatie pod záštitou Mareena.

Samozrejme, aktivít je veľa a akékoľvek, aj symbolické gesto je vítané. Hlavne nezabúdajme a nepodliehajme dezinformáciám. Veď Ukrajinci a Ukrajinky už dva roky bránia aj našu slobodu.

Preto ĎAKUJEME všetkým , ktorí na našich východných susedov v núdzi nezabúdate a stále nezištne pomáhate. Sláva Ukrajine!

#petrzalkapomaha #slavaukrajine #miernaukrajine

web od 2day