PETRŽALSKÁ ELEKTRIČKA: Pripravte sa na čiastočnú uzáveru

V úseku Romanova – Osuského nás od marca do júla čakajú výrazné dopravné obmedzenia.

1. 3. AKTUALIZÁCIA: AVIZOVANÁ REKONŠTRUKCIA V ÚSEKU ROMANOVA – OSUSKÉHO BOLA Z TECHNICKÝCH PRÍČIN PRESUNUTÁ. PRÁCE ODŠTARTUJÚ V PONDELOK 4. MARCA.

Téma dokončenia výstavby predĺženia električkovej trate v gescii bratislavského magistrátu v uplynulých dňoch v spoločnosti obzvlášť rezonuje. Na to, aby jej výstavba mohla napredovať, sú však potrebné i ďalšie práce a rovnako tak s nimi spojené nevyhnutné dopravné obmedzenia.

V tejto súvislosti nás zmeny dopravy opäť čakajú na frekventovanom úseku – Romanova – Osuského v blízkosti OC Kaufland – kde sa ešte donedávna realizovala dažďová kanalizácia. Nové dočasné obmedzenia tentokrát potrvajú od MARCA DO JÚLA.

Dôvodom je výstavba križovatky a električkového priecestia na úseku od príjazdu do Kauflandu až po križovatku Romanova – Osuského. Aby predmetným úsekom bolo možné naďalej prechádzať, práce budú uskutočňované v dvoch etapách.

ČO NÁS ČAKÁ?

V termíne od 1. MARCA DO 15. MÁJA prebehne 1. ETAPA výstavby, ktorá bude mať za následok uzatvorenie dvoch jazdných pruhov bližšie k OC Kaufland. Od 16. MÁJA DO 31. JÚLA budú následne práce na stavbe pokračovať 2. ETAPOU, teda uzatvorením dvoch jazdných pruhov na opačnej strane od nákupného centra.

Pre plynulé fungovanie dopravy bude v danom úseku osadené dočasné dopravné značenie.

PREMÁVKA MHD

Zastávka Romanova (C) pre linku 99 v smere na Antolskú je od nedele 3. marca 2024 od 14:00 dočasne presunutá zhruba 70 metrov za pôvodnú polohu (za priechod pre chodcov).

Všetkým motoristom, motoristkám i chodcom opäť aj v mene kolegov a kolegýň z magistrátu vopred ĎAKUJEME za trpezlivosť i rešpektovanie nielen dopravného značenia, ale i ďalších účastníkov cestnej premávky. V prípade ďalších zmien či iných aktualizácií vás budeme ako vždy včas informovať. VIAC INFO TU PETRZALSKAELEKTRICKA.sk.

#petrzalskaelektricka

web od 2day