Petržalka privítala vzácnu návštevu z Bosny a Hercegoviny

Tá k nám dnes zavítala v rámci programu Verejné financie pre rozvoj a s tým spojenej 2-dňovej študijnej návštevy.

Projekt, ktorý je spoločnou iniciatívou Ministerstva financií SR a rozvojového programu OSN má poskytnúť technickú asistenciu a budovanie kapacít inštitúcií v krajinách východnej Európy a západného Balkánu, ktoré sa pripravujú na vstup do Európskej únie.

Posilnenie vnútornej finančnej kontroly na úrovni miestnych samospráv a kantónov je u našich zahraničných kolegov dôležitou oblasťou intervencie projektu. Zámerom 2-dňovej študijnej návštevy je tiež posilniť kapacity odborníkov miestnych samospráv a kantónov na implementáciu vnútorných kontrol prostredníctvom zdieľania osvedčených slovenských skúseností.

 

Čerpať informácie a oboznámiť sa s aplikáciou legislatívnych metodických rámcov na úrovni samosprávy sa rozhodli okrem Trnavského samosprávneho kraja aj u nás v petržalskej samospráve, kde sa spoločne stretli nielen so samotným starostom Jánom Hrčkom a vicestarostkou Ivetou Jančokovou, ale tiež s tými najpovolanejšími na dané témy – kolegyňami z finančného oddelenia a miestnou kontrolórkou.

Sme veľmi radi, keď môžeme poslúžiť pozitívnym príkladom aj pre zahraničné inštitúcie. Veríme, že práve to je cesta k udržateľnému rozvoju v akejkoľvek sfére. Priateľom z Bosny a Hercegoviny držíme v napĺňaní ich cieľov palce.

#petrzalkamaka

web od 2day