Veľkonočná Petržalka i kraslicová výzdoba

Privítajte sviatky jari spolu s nami už 17. marca.

Tento týždeň si mnohí istotne užívate jarné prázdniny so svojimi ratolesťami. No nezabúdajte, že aj po ich skončení sa v Petržalke máte vždy na čo tešiť. A platí to pre všetky vekové kategórie.

S kvitnúcim ročným obdobím totiž na zelené sídlisko prichádza i oslava znovuzrodenia života, ktorú si spoločne prvýkrát užijeme na podujatí VEĽKONOČNÁ PETRŽALKA.

Program pre celé rodiny vás zabaví i poteší už v nedeľu 17. marca od 10:00 v CC Centrum na Jiráskovej 3. Tradičné výrobky od petržalských seniorov, detí a znevýhodnenej mládeže z miestnych organizácií si budete môcť zakúpiť na komunitnom trhu.

V rámci tvorivých dielní zase budete mať možnosť otestovať si svoje zručnosti a vlastnoručne si vyrobiť veľkonočné ozdoby, o hudobné osvieženie sa postarajú seniorské i detské súbory a chýbať nebude ani čo-to chutné pod zub. V neposlednom rade, si spolu vyzdobíme sídlisko vyrobenými alebo zakúpenými kraslicami.

 

Ale vedeli ste, že na zelenom sídlisku žijú aj obyvatelia, ktorí pripravujú veľkonočnú výzdobu každoročne a pre všetkých? Patrí k nim i pán Pavel, ktorý kraslicami ozdobuje stromček pred panelákom na Jasovskej už približne päť rokov.

Z okna potom sleduje fotiacich sa okoloidúcich, ktorým pestrá výzdoba vždy vyčarí úsmev na tvári. A prečo to robí? Odpoveď je prostá. Preto, aby šíril radosť.

Ak aj vy poznáte niekoho, kto sa o svoje okolie stará príkladne a s láskou ako pán Pavel, dajte nám o ňom vedieť.

 

My sa mu alebo jej následne ozveme a ich nápaditosť rovnako ukážeme celému svetu. ĎAKUJEME všetkým, ktorí sa nezištnou prácou pravidelne pričiňujú o krajší život na zelenom sídlisku.

#velkonocnapetrzalka

web od 2day