62 937-KRÁT želá Petržalka krásny Medzinárodný deň žien

Ďakujeme, že život na zelenom sídlisku robíte krajším.

Už Nelson Mandela vedel, že „slobodu nedosiahneme, kým ženy nebudú oslobodené od všetkých možných podôb útlaku.“

Žiaľ, aj dnes, v 21. storočí vo vyspelej kultúre i modernej spoločnosti sú isté rozdiely medzi mužským a ženským svetom chtiac-nechtiac stále prítomné. Ako ale svojho času skonštatovala jedna z najaktívnejších prvých dám Eleanor Roosevelt, „žena je ako čajové vrecúško. Nikdy neviete, aké je silné, až kým ho nedáte do horúcej vody.“

Práve o sile žien sa presviedčame každý jeden deň aj v Petržalke. Veď len podľa najnovších údajov z našej matriky a ohlasovne pobytov žije na najľudnatejšom sídlisku až 60 125 žien s trvalým a 2 812 žien s prechodným pobytom, vrátane tých, ktoré svoj domov u nás našli po príchode z cudziny.

Ak nás teda počty neklamú, zelené sídlisko sa stalo miestom pre život takmer 63-tisícom žien. Nehovoriac o tých, ktorých štatistiky nevedieme.

 

Keď vezmeme do úvahy, že aj samotný názov „Petržalka“ je ženského rodu, dá sa povedať, že „nežné pohlavie“ naše sídlisko doslova valcuje. Samozrejme, v pozitívnom zmysle slova.

A za to našim drahým obyvateľkám, matkám, učiteľkám, kuchárkam, upratovačkám, predavačkám, manažérkam, političkám, ale, samozrejme aj kolegyniam úradníčkam, skrátka všetkým ženám želáme v mene mužov na čele so starostom Jánom Hrčkom najmä pevné zdravie, veľa trpezlivosti a takisto nekonečne veľa lásky, sily a inšpirácie – teda atribúty, vďaka ktorým robia ženy život na našom sídlisku nielen krajším a príjemnejším, ale aj rozvážnejším. Skrátka jedinečným.

Krásny Medzinárodný deň žien, milé dámy.

#petrzalkaoslavuje

web od 2day