PREZIDENTSKÉ VOĽBY 2024: Petržalka bez bariér a pre všetkých

Najľudnatejšia samospráva ponúka voličom bezbariérové volebné miestnosti.

Tak ako pri každých voľbách, aj pri tých blížiacich sa prezidentských, sa mestská časť Bratislava-Petržalka snaží myslieť na všetkých voličov a voličky. A tomu prispôsobuje i volebné miestnosti v jej správe.

Pre prvé i plánované druhé kolo voľby hlavy štátu je najľudnatejšia samospráva rozdelená na 57 volebných okrskov, a teda i 57 volebných miestností, ktoré sú umiestnené v 20 budovách po celom katastri. V týchto voľbách je v Petržalke k dispozícii 20 volebných miest pre 57 volebných okrskov, a teda aj 57 volebných miestností.

Tie sa prevažne nachádzajú vo verejných a súkromných materských, základných a stredných školách. Mestskej časti sa pre tieto voľby podarilo debarierizovať 10 verejných základných škôl a 2 materské školy, ktoré zriaďuje.

Debarierizované petržalské základné školy majú okrem bezbariérových vstupov vo svojich interiéroch aj minimálne jeden stoličkový výťah a Prokofievova 5, Černyševského 8, Gessayova 2 aj Holíčska 50 sa môžu pochváliť až dvomi. Bezbariérové sú aj volebné miestnosti v LEON Centre na Zuzany Chalupovej 5, SOŠ technická Vranovská 4 a tiež SPŠE Hálova 16. Naopak, bariéry sú, žiaľ, v rámci týchto volieb prítomné na: ZŠI Vlastenecké nám. 1, PEVŠ Tematínska 10, SZŠ Strečnianska 20, Cirkevné konzervatórium Beňadická 38/A a ZŠ Tupolevova.

Pýtate sa teda, čo robiť, ak podľa svojho trvalého pobytu spadáte do volebného okrsku, kde bariéry doteraz odstránené neboli? Buďte bez obáv, na výber máte z troch možností:

  • Na voľby sa dostavíte spolu s rodinným príslušníkom, ktorý volebnú komisiu o vzniknutej situácii upovedomí. Následne členovia komisie prídu von za vami aj s prenosnou volebnou urnou.
  • Kontaktujte naše kolegyne z referátu organizačných vecí na číslach 02/68 288 913 alebo 02/68 288 821, ktoré vám ochotne poskytnú kontakty na príslušnú volebnú komisiu. Tej následne zavolajte a oboznámte ich s časom vášho príchodu, aby komisia vyšla za vami pred vchod do volebnej miestnosti.
  • Požiadajte o prenosnú volebnú schránku, a to priamo kolegyne z petržalského referátu organizačných vecí na telefónnych číslach 02/68 288 913 a 02/68 288 808. Urobiť tak môžete aj počas volebného dňa.

 

Celý zoznam volebných miestností, ako aj VIAC INFO nájdete ako vždy na našom webe VOLBY.PETRZALKA.sk a takisto aj v najnovšom diele relácie Petržalský kompas, z ktorého pochádza aj reportáž pod príspevkom.

A nezabudnite, je mimoriadne dôležité, aby ste využili svoje volebné právo a nenechali ďalší vývoj Slovenska na iných. ĎAKUJEME.

#petrzalkavoli

web od 2day