Petržalka #bezhejtu

Slušná komunikácia (nielen) na sociálnych sieťach je základ.

Online svet už dlhodobo a, žiaľ, čoraz viac naráža na veľké množstvo problematického obsahu. Nielen, čo sa týka samotných príspevkov na sociálnych sieťach, ale obzvlášť aj nenávistných či hanlivých komentárov, ktoré často obsahujú i osočovanie a vulgárne nadávky.

Hoci sa v našej samospráve držíme hesla „slušnosť nadovšetko“ a nebojíme sa konštruktívnej kritiky, nie vždy je možné niektoré reakcie tolerovať.

Aby sme to tu mali biele na čiernom a nikto nemohol prekrúcať naše slová (ako sa už párkrát v komentároch stalo), admini oficiálnych profilov mestskej časti Bratislava-Petržalka žiadne komentáre NEMAŽÚ.

Niektoré nevhodné komentáre sme však aj napriek prvotnému, no bezúspešnému upozorneniu autora na ich odstránenie nútení skryť a rovnako tak konáme v prípade vulgárnych komentárov.

Aj z dôvodu čoraz väčších útokov, predovšetkým na našich kolegov podnetárov, sme sa rozhodli pridať k iniciatíve #bezhejtu, ktorá podporuje kultivovanú diskusiu v online prostredí. Oficiálne tak po novom patríme k 130-tke členov zdieľajúcim hodnoty iniciatívy, akými sú predovšetkým identifikovanie a následné odstránenie hejtu (nenávistné prejavy), čím pomáhajú vytvárať tolerantné a bezpečné prostredie pre diskusiu na sociálnych sieťach.

Takzvané „Pravidlá diskusie #bezhejtu“ tak už nájdete aj v našom oficiálnom facebookovom profile a nimi sa aj budeme riadiť.

ĎAKUJEME zakladateľom iniciatívy #bezhejtu, konkrétne komunikačnej agentúre Seesame a softvérovej spoločnosti TrollWall za prijatie do ich radov a veríme, že nielen vďaka nim, ale aj vďaka vám, milí priatelia, sa bude aj na našich online kanáloch diskutovať vecne, odborne a najmä slušne.

#petrzalkamaka #bezhejtu

web od 2day