Aprílové číslo samosprávnych novín Naša Petržalka je na ceste do vašich schránok aj do vybraných inštitúcií

Aprílové počasie je neúprosné a priam nás núti tráviť všetok voľný čas konečne mimo uzavretých priestorov a v spoločnosti našich blízkych priateľov. Ale veríme, že práve občasná zmena aktivít nám pomáha užiť si daný moment oveľa viac. Čo tak prechádzky, rozhovory, stretnutia občas vymeniť za stránky samosprávnych novín?

Tie najnovšie sú už v týchto chvíľach na ceste do vašich schránok a okrem iného sa v nich dozviete napríklad aj to, že:

Na zelenom sídlisku máme kopu skvelých a výnimočných ľudí. Často ich však nevidíme a potrebujeme sa o nich nejako dozvedieť. Pomôcť nám budete môcť opäť aj vy. Ako? Myslíme si, že to už tušíte, ale ak náhodou nie, dozviete sa na strane 2.

Každý zamestnanec mestskej časti na nich s láskou pomyslí najmenej raz za mesiac. Ale referát personálnych činností a miezd nie je zaujímavý len vtedy, keď na mobile pípne SMS z banky. Verte nám, porozprávali nám o tom na stranách 4 – 5.

Vzhľadom na vysoké teploty počas zimného obdobia ukončila Petržalka zimný krízový plán, ktorého cieľom je postarať sa o ľudí bez strechy nad hlavou v chladnom, život ohrozujúcom počasí, o čosi skôr ako zvyčajne. O tom, aké zistenia priniesol, nám prezradil náš kolega Ján Korec poverený vedením oddelenia sociálnych vecí na stranách 6 – 7.

Vedeli ste, že v niektorých školách učia čítať okrem textov aj emócie? Pomáhajú tak deťom s niektorou z porúch autistického spektra lepšie porozumieť tým „bežným“. Ako to funguje na Základnej škole Prokofievova, kde sa stretávajú tieto dva svety, sa dozviete na stranách 8 – 9.

V roku 1946 odcestovali vďaka projektu Červeného kríža tri stovky detí zo Slovenska, Čiech a Moravy z rodín postihnutých 2. svetovou vojnou na polročný pobyt do Švédska, aby sa zotavili z vojnových hrôz. Jednou z nich bola aj dnes vyše 90-ročná Pavlína Mikasová, ktorá nám svoj fascinujúci príbeh porozprávala a my sme sa ho snažili čo najvernejšie zachytiť na stranách 11 – 12.

Aj v marcovom vydaní Našej Petržalky, samozrejme, pokračujeme so stránkami, ktorých obsah je v réžii kolegov z @‌Bratislavský samosprávny kraj a @‌Veolia Slovensko. Veríme, že vás ich články zaujmú a stanú sa pridanou hodnotou vašich jarných dní.

Navyše vám v tomto čísle prinášame i harmonogram čistenia parkovísk na stranách 13 – 16. Vopred vám ďakujeme, že nám pomáhate zefektívňovať procesy a svoje autá odparkujete.

Chýbať, samozrejme, nemôže ani rada právnika, petržalská kultúra, aktuality, zaujímavosti, športová rubrika či vaša obľúbená tajnička. Veríme, že vás táto malá ochutnávka Našej Petržalky navnadila a (pravidelne) s radosťou sa zahryznete do jej pútavých stránok. Prajeme vám príjemné čítanie.

Noviny Naša Petržalka nájdete už čoskoro vo vstupoch a schránkach vašich panelákov či v nových stojanoch vo verejných inštitúciách z dielne petržalských makačov. Dostupné sú však už teraz TU.

#nasapetrzalka

web od 2day