Petržalská samospráva ponúka denné letné tábory pre malých hrdinov. Prvý turnus štartuje v júli

Po úspešnom jarnom plaveckom tábore Aqua Hero Camp prináša petržalská samospráva pilotný ročník multišportového zážitkového letného tábora SUMMER HERO CAMP pre deti od 6 do 13 rokov.
Leto je obdobím, kedy sa rodičia snažia vyplniť čas svojim ratolestiam čo najzmysluplnejšie. Riešením sú často letné tábory, kde okrem veselých zážitkov získavajú aj nové priateľstvá a zručnosti.

Potrebu motivovať deti k užitočnej a rozvíjajúcej činnosti si uvedomuje aj najľudnatejšia mestská časť Bratislava-Petržalka, a to aj vzhľadom na veľký počet tunajších detí. Veď len vo svojej zriaďovateľskej pôsobnosti má 27 verejných materských škôl, ktoré navštevuje cca 3300 detí a 11 základných škôl s takmer 6800 žiakmi, z nich je cca 900 prvostupniarov.

Pod krídlami skúsených trénerov
Preto sa rozhodla zorganizovať pilotný projekt denného letného tábora pre deti nielen z Petržalky od 6 do 13 rokov s názvom SUMMER HERO CAMP 2024 zameraný na viaceré druhy športových disciplín – futbal, plávanie, inline korčuľovanie a tanec.

Dejiskom všetkých aktivít bude areál petržalskej Základnej školy Pankúchova, kde okrem krásneho outdoorového prostredia a ihrísk čaká na deti aj čerstvo zrekonštruovaný vnútorný bazén.
„Petržalčatá budú v rukách skúsených a kvalifikovaných trénerov a animátorov, ktorí majú za sebou dlhoročné skúsenosti nielen ako športoví tréneri a tréneri plávania, ale aj ako animátori v táboroch,“ tvrdí koordinátorka športových podujatí v Petržalke z referátu kultúry a športu Mária Faktorová.

Denné tábory pre malých hrdinov budú prebiehať v týždňových turnusoch – od pondelka do piatka -, pričom prvý odštartuje už 1. júla s ukončením 5. júla. Celkovo pôjde o osem turnusov počas júla a augusta, ten posledný sa odohrá od 19. do 23. augusta.

Jeden päť dňový turnus vyjde rodiča na sumu 161 eur za jedno dieťa.

Stavte na poistenie storna
Prihlásiť na jednu alebo aj viac športových disciplín je možné online na webe PETRZALKASPORTUJE.sk, kde si záujemca vyberie konkrétny turnus a hlavnú športovú disciplínu spomedzi piatich – futbalový HERO, basketbalový HERO, Plavecký AQUA HERO, Move and Dance HERO, In-Line HERO – a vyplní krátky formulár s údajmi seba aj svojho dieťaťa.

Následne ho systém vyzve na čiastočnú a nevratnú úhradu zálohy vo výške 50 % z celkovej ceny tábora, teda 80,5 eur. Druhú časť tábora musí uhradiť po výzve v priebehu júna.
„Rodičom odporúčame uzavrieť poistenie storno poplatkov. Stáva sa, že dieťa ochorie a tábora sa nemôže na poslednú chvíľu zúčastniť. Ako máme uvedené aj v našich všeobecných zmluvných podmienkach, stornovanie tábora neskôr, ako týždeň pred nástupom, už podlieha stopercentnému stornu,“ upozorňuje Faktorová s tým, že bez poistenia je rodičovi kompenzovaná len cena za stravu.

Okrem športu aj zábava a tvorivosť
Celodenný program potrvá cca 9 hodín, od 7:30 do 17:00. Zameraný bude predovšetkým na doobedňajšie tréningy športovej aktivity, ktorú deti preferujú počas celého týždňa, následne budú pokračovať rôzne kreatívno-zábavné súťaže a spoločenské hry.

V poobedňajších hodinách budú prebiehať workshopy, ktorých zameranie si deti vyberú deň vopred. Vďaka nim tak môžu na jeden deň vyskúšať a spoznať aj iné aktivity. Rozmanitú ponuku tvorí hip-hop, americký futbal, nerf súboj v našej outdoorovej nerf aréne rôzne druhy tancov, ale aj kreatívne dielne či iné zábavné hry.

Pre deti bude zabezpečená celodenná strava v podobe desiaty, obeda a olovrantu, ako aj celodenný pitný režim.
V cene tábora je zahrnutý aj uvítací balíček, ktorý bude obsahovať napríklad tričko, šiltovku či športovú fľašu.
„Už teraz sa tešíme na všetkých malých hrdinov, ktorí, verím, zažijú s nami nezabudnuteľné letné prázdniny,“ uzatvára Faktorová.

web od 2day