Zaplaťte daň za psa včas a so zľavou pomocou Petržalského konta

Už len do 29. apríla.

Mestská časť Bratislava-Petržalka sa snaží postupne odbúravať byrokraciu a stať sa tak plnohodnotnou samosprávou 21. storočia pre všetkých jej obyvateľov i obyvateľky. Dôkazom je aj nový prírastok v podobe webu PETRŽALSKÉ KONTO, kde postupne pribudnú tie najdôležitejšie služby najľudnatejšej samosprávy na jednom mieste.

Ako sme nedávno avizovali, prvou lastovičkou je registrácia a úhrada dane za psa. Neskôr by však mali pribudnúť aj daň za predajné automaty, nevýherné hracie prístroje či za užívanie verejného priestranstva v správe mestskej časti.

Okrem zjednodušenia registrácie a samotnej platby, sú veľkou výhodou nižšie poplatky, pričom nový systém už teraz ponúka platbu cez obľúbený QR kód prevodom a čoskoro by mal byť napojený aj na štandardné platobné brány vrátane Google Pay a Apple Pay.

Zároveň, čo je dôležité, pri úhrade dane za psa na rozdiel od osobnej návštevy miestneho úradu, Petržalské konto ponúka registrovaným platcom zľavu 5 EUR. A to je predsa škoda nevyužiť.

Hoci u mnohých majiteľov už prihlásených štvornohých miláčikov sme záujem o registráciu do nového konta zaregistrovali, ešte stále evidujeme mnohých psíčkarov, ktorí tak neurobili. Ak k nim patríte, nájdite si chvíľočku a využite túto ponuku čo najskôr. Ak to totiž stihnete do 29. APRÍLA a najneskôr do 30. APRÍLA daň uhradíte, zľava 5 EUR sa vás ešte bude týkať.

Naopak tým z vás, ktorí sa do Petržalského konta zaregistrovať nestihnú, príde v priebehu mája do schránok papierové rozhodnutie na úhradu dane za psa vo výške 50 EUR. Znamená to teda, že zaplatiť budete musieť plnú sumu bez zľavy.

Samozrejme, v prípade majiteľov nových psíkov je situácia iná. Akonáhle sa do konta registrujete, plynie vám lehota 15 dní na zaplatenie dane, pričom sa na vás zľava 5 EUR stále vzťahuje. Ak ju v stanovenom termíne neuhradíte, budete ju musieť zaplatiť už v plnej výške 50 EUR.

V petržalskej samospráve žije aktuálne prihlásených viac než 4100 chlpáčov. Všetkým je nám, samozrejme, jasné, že ich musí byť oveľa viac. Majiteľov psov, ktorých sa to týka, týmto preto vyzývame, aby sa k svojmu chlpáčovi priznali aj oficiálnou cestou.

Pokiaľ tak neurobíte, o pokojnejší život na zelenom sídlisku ukracujete nielen seba, ale najmä svojho huňatého kamaráta. A naša samospráva tak bude nútená v spolupráci s Mestskou políciou ísť cestou častejších sankcií.

ĎAKUJEME, že ste zodpovední a že spoločne s nami pomáhate uľahčovať život na zelenom sídlisku aj našim najlepším štvornohým priateľom.

#petrzalkamaka #petrzalskekonto

web od 2day