Jarný zber komunálneho odpadu s obsahom nebezpečných látok je tu! Zbavte sa ho bezpečne a zadarmo

Je to tu! Kolegovia z OLO – Odvoz a likvidácia odpadu sa aj v spolupráci s našou samosprávou rozhodli opäť pripraviť BEZPLATNÝ zber nebezpečného odpadu.
Na zelenom sídlisku ho bezpečne budú zbierať už v SOBOTU 27. APRÍLA v čase od 10:30 do 12:30 na Ovsišťskom námestí č. 1 – vedľa Terno plus.
Máte doma rozpúšťadlá, chemikálie, oleje a tuky, pesticídy, fotochemické látky, detergenty, farby, lepidlá, ktorých sa potrebujete zbaviť? Myslite na to, že všetky tieto tekutiny musia byť uzavreté v pevných a nepoškodených obaloch, z ktorých sa látky neuvoľňujú.

Maximálne množstvo takto odovzdávaného odpadu je 5 kg na osobu. Obaly obsahujúce zvyšky nebezpečných látok alebo kontaminované nebezpečnými látkami budú odoberané ako obaly len z minimálnym zvyškom kontaminantu.
Odovzdať bude možné aj akumulátory a batérie  (olovené, nikel-kadmiové – NiCd, alkalické-Zn, nikelmetalhydridové NiMH).

POZOR! NEODOBERAJÚ SA batérie na báze lítia : Li-o, Li-Pol, Li-ion – el. náradia, mobily, notebooky, bicykle, kolobežky, gombíkové batérie, el. cigarety a pod.
Naši kamaráti z OLO vás s radosťou zbavia i žiariviek či iného odpadu obsahujúceho ortuť. ako aj vyradených zariadení obsahujúcich chlórfluorované uhľovodíky ako chladničky, mrazničky a podobne alebo vyradené elektrické a elektronické zariadenia – elektrospotrebiče ako počítače, televízory, monitory, žehličky, práčky či mixéry.
ĎAKUJEME, že sa zaujímate o životné prostredie spolu s nami.  VIAC INFO TU .

#zelenapetrzalka

web od 2day