VOĽBY DO EURÓPSKEHO PARLAMENTU 2024: Petržalka spustila vydávanie hlasovacích preukazov

Vyhnite sa dlhým radom a vybavte si ho už teraz online.

Ešte nedávno žilo Slovensko prezidentskými voľbami a čochvíľa sú tu ďalšie, tentokrát európske. V sobotu 8. júna si tak budeme po novom vyberať 15 poslancov, ktorí budú našu krajinu nasledujúcich 5 rokov zastupovať v Európskom parlamente.

O priazeň voličov sa tento rok uchádza 24 politických subjektov. Veríme, že sa chystáte naplno využiť svoje volebné právo a dostavíte sa k volebným urnám, pretože aj váš hlas rozhodne, ktorí zo slovenských kandidátov sa budú spolupodieľať na prijímaní právnych predpisov pre celú Európsku úniu.

V prípade, že sa počas volebného dňa nebudete nachádzať v mieste svojho trvalého pobytu, opäť je tu možnosť vybaviť si hlasovací preukaz. Viacerí s tým už istotne máte čerstvé skúsenosti z prezidentských volieb, no napriek tomu vám prinášame malý návod, ako na to.

Občania s trvalým pobytom na Slovensku, a teda aj v našej samospráve, si hlasovací preukaz môžu vybaviť od stredy 24. APRÍLA, a to hneď štyrmi spôsobmi: 1, OSOBNE 2, ELEKTRONICKY 3, LISTINNOU FORMOU 4, PROSTREDNÍCTVOM SPLNOMOCNENEJ OSOBY ŽIADATEĽOM.

Ak si vyberiete osobnú návštevu Miestneho úradu Bratislava-Petržalka v budove Centra Technopol, naše ochotné kolegyne nájdete v kancelárii č. 001 hneď vedľa našej matriky a ohlasovne pobytov. Požiadať o vydanie hlasovacieho preukazu môžete najneskôr do 7. JÚNA 2024 do 12:00.

V prípade, ak nemáte cestu na miestny úrad, komfortnejší spôsob môže pre vás predstavovať elektronická žiadosť zaslaná na adresu podatelna@petrzalka.sk tak, aby bola doručená obci najneskôr 20. mája 2024. Petržalka však svojim obyvateľom a obyvateľkám možnosti ešte viac rozširuje a zároveň zjednodušuje.

Preto rovnako ako v ostatných voľbách, aj tentokrát máte k dispozícii ELEKTRONICKÝ FORMULÁR, kde stačí vyplniť svoje údaje a jedným klikom dokument odoslať. Okrem povinných údajov nezabudnite vyplniť korešpondenčnú adresu, na ktorú obec doručí hlasovací preukaz. Stihnúť to musíte takisto najneskôr do 20. mája.

Ak sa ale rozhodnete na vybavenie hlasovacieho preukazu splnomocniť blízku osobu, vedzte, že musíte v žiadosti uviesť jej meno, priezvisko a číslo občianskeho preukazu. Táto osoba je povinná prevzatie hlasovacieho preukazu potvrdiť svojím podpisom.

A pripomíname, hlasovací preukaz sa vydáva IBA RAZ. V prípade, že ho stratíte, alebo vám ho odcudzia, nový preukaz už nedostanete.

VIAC INFO nájdete na webe Ministerstva vnútra SR, takisto ako vždy na našom volebnom webe VOLBY.PETRZALKA.sk. ĎAKUJEME, že vám na našej spoločnej budúcnosti záleží.

#petrzalkavoli

web od 2day