V pondelok 13. mája odštartujú opravy zábran pred Mostom SNP

Prosíme o zvýšenú opatrnosť.

Ikonický most krásky na Dunaji s reštauráciou a vyhliadkou na vrchole spájajúci Staré mesto s mestskou časťou Bratislava-Petržalka spustili do prevádzky 26. augusta 1972. Dnes sú naň napojené i ďalšie nemenej dôležité úseky cestných komunikácií, ktorých súčasťou je priamo z Mosta SNP vedúca cesta na Panónsku (a naopak).

A práve tu sa v stredovom deliacom páse nachádzajú železné zábrany, znemožňujúce najmä niektorým uponáhľaným jednotlivcom nebezpečný prechod na druhú stranu.

Zub času je však neúprosný a s chuťou sa pustil do konštrukcie týchto prekážok. Aj z tohto dôvodu sa kolegovia z Magistrátu hlavného mesta SR Bratislavy rozhodli pre ich opravu.

Práce na oprave poškodených zábran, ktorých realizátorom je Športový klub IAMES Bratislava, odštartujú už v PONDELOK 13. MÁJA a potrvajú až do PIATKA 31. MÁJA.

Spočívať budú v odobratí skorodovaných dielcov a ich následným nahradením novými. A čo to znamená pre motoristov a motoristky? Že v uvedenom termíne denne v čase od 9:00 do 15:00 musia zvýšiť opatrnosť, pretože v predmetnom úseku bude uzatvorený ľavý jazdný pruh vozovky, pričom pravý jazdný pruh bude prejazdný.

Miesto výkonu prác len tak ľahko neprehliadnete. Označovať ho bude auto so smerovou dopravnou šípkou a súvisiacimi dopravnými značkami. Toto značenie bude následne v čase od 15:00 do 9:00 stiahnuté a premávka bude uvoľnená v oboch jazdných pruhoch. A hoci ide o úsek s dĺžkou iba 130 metrov, prosíme vás o zvýšenú opatrnosť.

Aj v mene našich priateľov z magistrátu vám vopred ĎAKUJEME za zhovievavosť a kolegom držíme palce, aby im práce išli bez problémov a od ruky.

#petrzalka

web od 2day