Starosta Petržalky bude mať od mája aj druhého zástupcu

Je ním miestny a mestský poslanec Ján Karman.

O kompetencie sa podelí s aktuálnou vicestarostkou Ivetou Jančokovou.

Po tom, čo sa v októbri minulého roka vzdala funkcie druhej vicestarostky Petržalky Michala Kozáková (Team Bratislava a Progresívne Slovensko), šéfuje Ján Hrčka po boku len jednej zástupkyne Ivety Jančokovej. Šéf petržalskej samosprávy v tom čase avizoval, že uvoľnené miesto zatiaľ obsadiť neplánuje.

„Medzičasom sa však okolnosti zmenili a vzhľadom na pribúdajúcu agendu mestskej časti i jej organizácií som sa rozhodol do svojich radov vymenovať svojho druhého zástupcu,“ hovorí Hrčka na margo nových aktivít samosprávy, ku ktorým sa najnovšie pridala napríklad oprava chodníkov vo vlastnej réžii, energetické úspory budov financované z európskych peňazí či správa ďalších športových areálov.

Tím kancelárie zástupcov starostu tak doplní dlhoročný poslanec miestneho a mestského zastupiteľstva Ján Karman (SASKA pre Petržalku), ktorý sa novej funkcie oficiálne zhostí od 1. mája.

„Vnímam to ako logické vyústenie úzkej spolupráce s vedením Petržalky a posilnenie tímu, s ktorým sa cítim na rovnakej vlnovej dĺžke. Zároveň je to jedinečná príležitosť, ako pridať ruku k dielu a prejsť z kontrolnej činnosti poslanca do výkonnej,“ povedal Karman.

O časť Hrčkových kompetencií sa tak podelí s prvou zástupkyňou starostu Ivetou Jančokovou (SASKA pre Petržalku).

„Teším sa na spoluprácu, ktorá, verím, prinesie čo najviac pozitívnych výsledkov v prospech našich obyvateľov a návštevníkov,“ konštatuje vicestarostka, ktorá sa prioritne venuje oblastiam životného prostredia, územného rozvoja či kultúry.

 

Zameraný na efektívne investície

 

Vyštudovaný stavebný inžinier a revízny technik vyhradených technických zariadení, ktorý takmer dve desaťročia podniká v oblasti vykurovacej techniky, chce svoju pozornosť smerovať prioritne do oblasti energetiky a investičných činností.

Filozofia efektívneho riadenia samosprávy, v ktorej by emócia nemala prebiť rácio, je mu blízka a hrdo sa k nej hlási.

„Za posledných šesť rokov sme do nášho majetku a služieb investovali viac než za celé obdobie od revolúcie. Outsourcing postupne nahrádzame realizačnou činnosťou s vlastnými zamestnancami,” chváli čoraz vyššiu efektivitu riadenia mestskej časti.

Petržalke kvituje aj rozumné hospodárenie, ktoré je jedno z najlepších v rámci Bratislavy aj Slovenska.

„Na rozdiel od ostatných samospráv, pozemky a majetok nepredávame, ale nadobúdame nový. Vďaka tomuto prístupu je Petržalka mestskou časťou s najzdravšími verejnými financiami,“ uzatvára Karman.

 

web od 2day