Dni Petržalky postaví do pozoru orchester i goralský temperament

Zatiaľ čo v stredu 1. mája zábava gradovala na 1. Petržalskom majálese, nastal čas posunúť sa ďalej a predstaviť si ďalších dvoch interpretov, ktorí nás potešia i dosýta zabavia na najväčšom festivale zeleného sídliska DNI PETRŽALKY. Tentokrát načrieme do súdka orchestrálnej i ľudovej tvorby.

V sobotu 22. júna bude od 15:30 pódium patriť Hudbe Ministerstva vnútra SR. Toto protokolárne a reprezentačné teleso Ministerstva vnútra SR v apríli tohto roka oslávilo 75 rokov od svojho vzniku. A nie je to len také hocijaké teleso. Jeho členovia sa radi púšťajú aj do rôznych moderných skladieb, ktoré v ich podaní znejú naozaj famózne. Preto sa už teraz môžete určite tešiť na moderné aranžmány diel starých majstrov, muzikálové a filmové melódie, ale aj rockovú hudbu.

Rovnako sobotný večer bude od 21:00 patriť šuhajom od Starej Ľubovne, konkrétne z malej obce Kolačkov. Veru tak, do Petržalky zavítajú a poriadne to v nej roztočia KOLLÁROVCI. Hoci základ tvorby pre bratov Kollárovcov a ďalších členov kapely predstavujú prevažne ľudové piesne, ich repertoár je bohatý aj na klasickú, populárnu či vlastnú tvorbu. A to celé je okorenené poriadnou dávkou goralského temperamentu.

Niet teda pochýb o tom, že sa dosýta zabavia všetky vekové kategórie. Veď koniec-koncov, o to predsa ide.

 

#petrzalkazije #dnipetrzalky

web od 2day