Petržalský majáles zanechal nielen máj, ale i krásne spomienky

Nájdete sa vo fotogalérii?

V stredu 1. mája naše Námestie republiky naplno ožilo Petržalským majálesom. Hoci išlo o prvý ročník v gescii koordinátorky kultúrnych podujatí Barbory Šaling Legényovej a Kultúrnych zariadení Petržalky účasť lámala rekordy a úprimne priznávame, že nás príjemne prekvapila.

Celodenná akcia odštartovala o 11:00 súťažou vo varení gulášu, kde zabojovalo spolu až 11 družstiev. Všakovaké vône vanuli celým námestím až do okolitých domácností a všetkým sa nám zbiehali slinky.

Tú česť ochutnávať medzi prvými mala naša odborná porota v zložení – 1. vicestarostka Iveta Jančoková, 2. vicestarosta Ján Karman a Richard Hajdin, odborník vo varení guláša. Kvalitu navareného guláša potvrdil i fakt, že sa po ňom okamžite zaprášilo.

Zaujímavé ceny si napokon odniesli:

1, Staromestský tím

2, Chlapci z Antolskej

3, Gulášové tsunami

Blahoželáme.

Petržalský majáles ale ponúkal viaceré lákadlá. Okrem guláša to boli aj remeselné stánky, chutné občerstvenie v podobe miestnych i externých predajcov, tvorivé dielničky pre deti, kolotoč i nafukovacie hrady a motorové autíčka.

 

O kultúrny program sa postarali viaceré detské i dospelácke folklórne súbory – Petržalčanka, FS Lúčka, DFS Hájenka, FS Poleno, FS Ruthenia, dychová hudba „11“ z Ivánky a takisto FS Poľana zo Zvolena, ktorí nám pomohli vztýčiť petržalský máj.

Ako zlatý klinec programu vystúpila kapela Kmeťoband a vďaka jej hitom tancovalo celé okolie.

ĎAKUJEME všetkým účastníkom, stánkarom, súťažiacim i partnerom, menovite Pivovar HOPS, Alfa Petržalka, ITzoo.sk a v neposlednom rade všetkým vám, milí naši, ktorí ste prišli.

Veríme, že ste sa bavili minimálne rovnako dobre ako my. Za drobné pochybenia sa aj touto cestou ospravedlňujeme a sľubujeme, že do budúcna aj s vašou pomocou všetky muchy vychytáme. Ešte predtým sa však skúste pohľadať v našej fotogalérii. 

#petrzalkazije

web od 2day