Jarná deratizácia odštartovala už aj na pozemkoch v našej správe

Na svete existujú dva typy ľudí. Tí, ktorí pri malých myšovitých tvoroch skríknu „jéj“ a tí, ktorí idú okamžite do obrannej pozície. No sú situácie, ktoré oba „tímy“ spoja. Najčastejšie je to moment, kedy týchto chlpáčov zbadáme na verejných priestranstvách. A s aktuálnym jarným obdobím, kedy sa zvyšuje migračná vlna týchto zvieracích „spoluobčanov“ sa šance zvyšujú.

Vedeli ste, že potkany sa dokážu rozmnožovať neuveriteľnou rýchlosťou? Na zabezpečenie si milióna potomkov im stačí rok a pol usilovného plodenia. No v Petržalke sa tohto scenára báť nemusíte. K už tak prebiehajúcej celoplošnej deratizácii na území celého Bratislavského kraja z dielne Regionálny úrad verejného zdravotníctva Bratislava hl.m. sa pridávame aj my. Zazmluvnení deratizační technici sa od PONDELKA 6. MÁJA 8:00 v uliciach zeleného sídliska starajú o to, aby ich počet nenarástol do neúnosných rozmerov. A nezastavia sa až do PIATKA 10. MÁJA.

Prosíme vás však v týchto dňoch o súčinnosť i zvýšenú opatrnosť. 🙏Obzvlášť ak patríte k majiteľom psíkov. Dbajte pri venčení na to, aby vaši miláčikovia nevyhrabávali diery a nepojedli návnady na potkany.

Zabrániť nežiaducemu množeniu hlodavcov vieme len spoločnou zodpovednosťou. ĎAKUJEME, že nekŕmite voľne žijúce zvieratá a neznečisťujete verejné priestranstvá zvyškami potravy.
#petrzalkapomaha

web od 2day