DNI PETRŽALKY 2023 SO SEBOU PRINESÚ NEW AGE AJ FOLK-ROCKOVÉ PIESNE

Festivalová sezóna plná hudby, priateľov a dobrého jedla je už za rohom. A my v mestskej časti Bratislava-Petržalka sa na poriadnu dávku skvelej muziky nielen tešíme, no ešte väčšmi sa na ňu pripravujeme.

Neveríte? Zaspomínajme si spoločne na záver minuloročného júna, ktorý patril veľkolepému podujatiu DNI PETRŽALKY 2022 a poriadne rozprúdil krv v žilách všetkých Petržalčanov, Petržalčaniek i návštevníkov štátneho, ale rovnako zeleného Závodisko, š.p. Čo poviete, zopakujeme si túto parádnu jazdu? My sme jednoznačne ZA!

DNI PETRŽALKY 2023 zavítajú do najľudnatejšej mestskej časti Slovenska už po 26. krát. No po prvý raz si ich budeme môcť užívať celé tri dni – OD PIATKA 23. DO NEDELE 25. JÚNA a s ešte nadupanejším lineupom.

Poriadnu hudobnú nádielku top slovenských interpretov a naozaj rôznorodých žánrov, vrátane východniarov NO NAME, Gladiator či punkovej legendy Horkýže Slíže, ktorých sme vám predstavili nedávno, dnes dopĺňajú ďalšie dve mená, ktoré sú nielen dôkazom, že naša hudobná scéna má čo ponúknuť, ale tiež toho, že tento rok si náš festival užije naozaj každý.

New age popová kapela King Shaolin,  má za svoju 12 ročnú kariéru na konte 3 albumy, ocenenie, druhé miesto na medzinárodnom festivale piesne v poľskom Rzeszowe a ocenenie za najlepšiu kompozíciu za skladbu „Friend“. Jej fanúšikovia si piesne pravidelne môžu užiť v prostredí hudobných klubov naprieč Slovenskom. No my sa tešíme, že svoj talent predvedú aj na našom pódiu pred tisíckami návštevníkov a ukážu im, že aj slovenská hudba môže znieť svetovo.

Piesne inšpirované slovenským folklórom no s rockovým nádychom prinesie na dostižku kapela HRDZA, ktorej albumy sa už dvakrát umiestnili v rebríčku World Music Charts Europe. Ten pravidelne zostavujú odborníci na world music z radov redaktorov 42 rozhlasových staníc z 24 krajín Európy a hodnotia aktuálne albumy z celého sveta. Hudba hraná s radosťou a zo srdca nenechá na pokoji ani tých najlenivejších, vieme o čom hovoríme. Príďte sa presvedčiť aj vy!

 

 

Infošky o ďalších interpretoch prinesieme už čoskoro. A garantujeme, že sa naozaj máte na čo tešiť. Stačí, ak budete aj ďalej sledovať naše sociálne siete a web. Vidíme sa!

web od 2day