Najväčší petržalský festival štartuje Olympijským festivalom nádejí

V pondelok 13. mája začína päť týždňový festival DNI PETRŽALKY, ktorý vo svojom mnoho-žánrovom spektre ponúka športové, kultúrne, hudobné i charitatívne podujatia. Prvým z nich je Olympijský festival nádejí.

Ten sa uskutoční v dňoch od 13. do 16. mája v základných školách Budatínska 61, Holíčska 50 a Turnianska 10 vždy medzi 9.00 a 12.00 hod. Cieľom projektu je prehlbovanie a rozvíjanie vzťahu k športu, ktorý výrazne ovplyvňuje zdravý vývoj detí a mládeže. Jeho snahou je šíriť myšlienky olympizmu – Citius, Altius, Fortius, (rýchlejšie, vyššie, silnejšie), osloviť deti a získať ich pre pravidelné športovanie. Tento cieľ nie je možné naplniť jednorazovým podujatím a preto projekt Olympijský festival nádejí Petržalka je celoročným projektom, ktorý na konci školského roka vyvrcholí súťažením medzi jednotlivými základnými školami a školskými klubmi detí.

Školáci si svoje sily zmerajú v štyroch športových disciplínach. Začínajú v pondelok (13. 5.) atletikou, kde si zasúťažia v behu na 50m a na 400m, v hode tenisovou loptičkou a v skoku do diaľky. V utorok (14. 5.) si zahrajú vybíjanú na piesku, v stredu (15. 5.) ukážu plavecké schopnosti a podujatie ukončí cyklistika vo štvrtok (16. 5.). Sponzormi podujatia sú Občianske združenie Zober loptu, nie drogy, IMPA a Bratislavský samosprávny kraj.

Najväčšie petržalské podujatie pokračuje Petržalským uličným futbalovým turnajom o pohár starostu Petržalky v sobotu 18. mája 2013 na ihrisku na Farského, podujatie začína o 9.00 hod. a potrvá do 15.00 hod. Program ďalších podujatí nájdete na www.petrzalka.sk/dni-petrzalky.

web od 2day