Nové knihy v Miestnej knižnici Petržalka – marec

Hlušíková, M: Vežovníček – pútavé rozprávky Vežovníčka, ktorý stretá množstvo oživených vecí a zvierat.
Halvoník, Alexander: Mátoha, neboj sa – dobrodružný, dojímavý i veselý príbeh mátožieho mládenca Bertíka, ktorý sa pohybuje vo svete, ktorému nerozumie.
DiCamillo, K.: Eduard a jeho zázračná cesta – Veľký rozmaznaný porcelánový zajac Eduard Tulane žil kedysi dávno na Egyptskej ulici. Desaťročná Abilene ho priam zbožňovala a úzkostlivo sa oňho starala. Jedného dňa sa však nešťastnou náhodou ocitol na dne oceána.
Bolemant: Kempelen: bratislavské rozprávky – história Bratislavy prepojená so životom slávnej osobností, ktorá žila a pôsobila v našom meste.
Milčák, J.: Jonatán malý ako omrvinka – rozprávka o myšiakovi Bafovi a Jonatánovi, ktorí sa stretli v noci v prvákovej izbe a stali sa priateľmi.
Brahmachari, S.: Jazmínové nebo – voľné pokračovanie románu Artičokové srdcia. Mira cestuje do Indie a je pre ňu nielen veľkým dobrodružstvom, no aj bránou do dospelosti.
Osemanová, A.. Solitaire – román pre dievčatá o cynickej stredoškoláčke Tori. Nahliadne do temného rituálu, čo spúšťa nebezpečnú davovú psychózu.
Boyne, J.: Zostaň, kde si, a potom odíď – príbeh pre deti odohrávajúci sa počas prvej svetovej vojny a o statočnom Alfiem, ktorý sa rozhodne zachrániť svojho otca.
Mull, B.: Zrodenie legendy – dobrodružný román pre mládež plný fantázie, v ktorom každé dieťa prechádza skúškou, aby zistilo, či dokáže privolať svoje duchovné zviera.

Pištanek, Peter: Rukojemník. Lokomotívy v daždi – Príbeh osemročného chlapca, ktorého rodičia sa nevrátili z návštevy Viedne späť za železnú oponu, a preto vyrastá u svojich starých rodičov.
Lasicová, Hanka: Všetko o mojom ocovi: v rozhovoroch so svojou dcérou rozpráva o svojom detstve, o svojej puberte, o vzťahoch so ženami, o svojom manželstve, o sebe ako o otcovi, o ženách, o emancipácii, o rodine.
Ondrejička, Ondrej: Krajina diamantov = Land of Diamonds – básnicka zbierka.
Mankel: Psi z Rigy– nový severský detektívny príbeh.
Moriartyová, L.: Zaľúbená hypnotizérka – terapeutka Ellen dokáže pomáhať svojim pacientom, no svoj život nemá pevne v rukách.
Modiano, P.: Ulice temných krámků – Guy Roland je muž, ktorý stratil pamäť a snaží sa rekonštruovať vlastnú minulosť. Na svojej púti proti toku času dospieva do obdobia nemeckej okupácie Francúzska.
Gilmanová, S.J.: Zmrzlinová kráľovná – román o osude ženy, ktorá sa z najväčšej biedy a nešťastia dostane medzi smotánku. Ako skutočne prišla k bohatstvu, sláve a aké sú jej temné tajomstvá?
Burtonová, J.: Miniaturista – dojímavý, mysteriózny príbeh lásky a posadnutosti, zrady a odplaty, ktorý vás chytí za srdce. Záhady miniatúrneho domčeka, ktorý lepšie pozná životy jej členov, než oni sami.
Galbraith, R.: Hodvábnik – nová detektívka J.K. Rowlingovej a prípad Strikeho, ktorý vyšetruje brutálnu vraždu a pri pátraní po vrahovi začína boj s časom.
Rollins, J.: Krvavé evangelium – dobrodružný román a trio vyšetrovateľov, ktorí sú vyslaní, aby preskúmali desivý objav, čo mal byť navždy skrytý. Nevedomky sa dostanú do odvekého boja medzi upírmi v službách Krista a diablovými beštiami.
Berry, S.: Královský klam – bývalý agent Cotton Malone sa na vlastnej koži presvedčí, že cesta do pekla nie je dláždená dobrými úmyslami. Pôvodne len chcel vziať syna na prázdniny, no nakoniec sám sa ocitá v smrtiacej slučke.

Hevier, D.: Bratislava včera a dnes – kniha porovnáva historické pohľadnice so súčasnými fotografiami tých istých lokalít.
Murín, G: 5xP – prvá pomoc pri partnerských problémoch
Schwarzenegger, A.: Total Recall – neuveriteľný pravdivý životný príbeh športovca, herca a politika.
Penrose, R.: Cykly času-nový pozoruhodný pohled na vesmír – nový pozoruhodný pohľad na vesmír a kozmologickú teóriu.
Šišková, A.: Nič lepšieho nepoznám – kniha receptov spojená s jej hereckými, ale aj cestovateľskými zážitkami.
Fiamová, M: Slovenský štát 1939-1945-predstavy a realita – publikácia sa venuje politickým, hospodárskym, spoločenským otázkam a zahraničnopolitickým súvislostiam v období našich moderných dejín.
Benyovszky, A.M.. Belle Époque-Architekti a stavitelia v Prešporku 1890-1914 – cez profily architektov a staviteľov autorka predstavuje významné stavby tohto obdobia a každodenný život v meste.
Suchá, J.. Hry a činnosti pro aktivní seniory – kniha sa zameriava na rôzne spôsoby a možnosti, ako aktivizovať seniorov – najmä v inštitúciách, ale aj v domácom prostredí.
Sládek, M.: Umenie okamihu – mím svetového významu zachytil svoje biografické zážitky a príhody na papier.
Dvořáková, L.: Originálne vence a prírodné dekorácie – tvorivé nápady, nadčasové, nevšedné, štýlové a elegantné z prírodných materiálov krok za krokom.
Horváthová-Čisáriková, A,:Nezostalo po nich ticho III. – 12 osobnosti očami blízkych.

web od 2day