Petržalka upratuje vo veľkom

Týždeň čistoty v Petržalke, ktorý mestská časť vyhlásila po druhý raz, sa stáva čoraz obľúbenejším pre mnohých z vás, ktorí ste spolu so susedmi a kamáratmi prispeli k uprataniu svojho blízkeho okolia. Všetkým, ktorí sa do akcie zapojili patrí naša vďaka a viera, že sa z tejto aktivity stane tradičné podujatie, akým je napríklad čistenie Chorvátskeho ramena.

Jubilejný 20. ročník sa uskutoční 22. apríla 2016 od 9.00 h. „Zmenou oproti minulým obdobiam je pridanie piateho stanovišťa pod Dolnozemskou, odkiaľ sa bude postupovať smerom k Medissimu„, prezradila vedúca oddelenia životného prostredia Zuzana Juhásová a dodala, že tak ako po minulé ročníky opäť zabezpečili vrecia, rukavice, náradie a pekné počasie. Chýbať nebude ani malé občerstvenie od spoločnosti Straubyt a Mäsiarstva Miran, ktoré má svoju predajňu na Námestí hraničiarov 9. Spoločnosť Tesco stores podporila tento projekt minerálkami a napolitánkami. Potápači z klubu OCTOPUS vyčistia v piatok koryto v okolí premostenia na Antolskej a v sobotu aj ďalší úsek jazera Veľký Draždiak.

Jarné upratovanie brehov Dunaja je ďalšou akciou, do ktorej sa mestská časť zapojila poskytnutím vriec, rukavíc a zabezpečením odvozu vyzbieraného odpadu. Čistenie petržalského brehu v lokalite bývalého kúpaliska LIDO organizuje Vodácky klub Dunajčík, ktorý v Petržalke pôsobí už viac ako 90 rokov. Do aktivity sa zapojili aj mestská časť Bratislava-Staré Mesto a Karlova Ves. Štart je na troch stanovištiach už 2. apríla 2016 o 9.00 h.

V sobotu 14. mája 2016 obyvateľom Petržalky bezplatne odvezie zmluvná spoločnosť Envidom nepotrebné elektrospotrebiče na ekologickú recykláciu. Stačí najneskôr do 11. mája 2016 kontaktovať Miestny úrad mestskej časti Bratislava–Petržalka osobne počas stránkových dní, telefonicky alebo mailom a nahlásiť druh a počet spotrebičov, meno, adresu a samozrejme kontakt.

V termíne od 1. apríla do 15. mája bude na území Petržalky prebiehať aj celoplošná deratizácia. V tomto období sú povinné vykonať deratizáciu aj všetky právnické osoby a fyzické osoby – podnikatelia vo svojich prevádzkach, mestská časť zabezpečuje deratizáciu len na verejných priestranstvách. Ak to bude potrebné a výskyt hlodavcov budú obyvatelia aj naďalej nahlasovať na oddelenie životného prostredia, postará sa samospráva o mimoriadnu (opakovanú) deratizáciu.

Jarne cistenie chorvatskeho ramena 2016 Cistenie brehov Dunaja 2016 Zber elektroodpadu jar 2016

Stanoviste 1. Stanoviste 2. Stanoviste 3.

Stanoviste 4. Stanoviste 5.

web od 2day