Znovu pridáme aktívnym učiteľom

Záleží nám na kvalite základných škôl. V programe Naučiť lepšie, odmeniť viac budeme motivovať aktívnych petržalských učiteľov, aby predložili svoje projekty kvalitného vzdelávania. Môžu si tak zvýšiť príjem mesačne o 100 eur v hrubom. Šancu má každý vyučujúci, ktorý si v lete nájde čas na spísanie projektu.

Naposledy členov hodnotiacej komisiu najviac zaujal dejepisár a súčasne informatik z Dudovej, chemikár z Prokofievovej a učiteľka, ktorá učí čítať žiakov so špecifickými poruchami na Tupolevovej.

Najviac projektov došlo zo Základnej školy na Černyševského. Všetky projekty stáli za to, prešli hodnotením a učitelia boli po zásluhe odmeňovaní.

Typy podporovaných projektov
Podporované budú inovatívne projekty (v nových poznatkoch, spôsoboch, metódach, rozvíjaní a posilňovaní medzipredmetových vzťahov, využívaní informačných komunikačných technológií) pedagógov pôsobiacich na základných školách v zriaďovateľskej pôsobnosti mestskej časti Bratislava-Petržalka.

Trvanie projektu:
Výučbová časť celý I. polrok školského roka 2017/2018 (1.10. 2017 – 31.1. 2018) alebo celý školský rok 2017/2018 (1.10. 2017 – 30.6. 2018), prezentácia projektu v priebehu 8 mesiacov po skončení výučbovej časti.

Forma a výška podpory
Mesačná odmena pre učiteľov vo výške 100 eur brutto za každý mesiac trvania výučbovej časti projektu. Celkové náklady na program sú vyčlenené vo výške 22 500,- eur.

Termíny
Podávanie žiadostí o podporu projektov je do 4.9. 2017 elektronicky na adresy michal.radosa@petrzalka.sk a eva.benackova@petrzalka.sk a v jednom vytlačenom exemplári na sekretariát zástupcu starostu. Komisia vyhodnotí projekty do 30. 9. 2017.

Obsah žiadosti
Formulár obsahuje základné údaje ako meno, priezvisko a trvalé bydlisko pedagóga, názov základnej školy, ročník, v ktorom sa má projekt realizovať, termín, v ktorom sa má projekt realizovať, stručný abstrakt projektu obsahujúci informáciu o metóde, postupe, poznatkoch, využívaní informačných komunikačných technológií ktoré predstavujú inovatívnosť projektu.

Formulár nájdete TU.

Pri hodnotení budú okrem objektívnych kritérií posudzované najmä:

– kvalita obsahu, zrozumiteľnosť, konkrétnosť, presvedčivosť, prispievanie k rozvoju vzdelávania,
– odstraňovanie rutinného modelu vzdelávania,
– počet zúčastnených žiakov alebo tried na projekte,
– zvýšenie motivácie detí, ich kreativity,
– inovatívne a netradičné metódy, formy, prostriedky práce učiteľa so žiakmi,
– rozvoj talentu a nadania,
– zefektívnenie výchovno-vyučovacieho procesu,
– aktivity na rozvoj kritického myslenia.

web od 2day