Ó-któber v knižnici

Beseda s mladými slovenskými autormi Marjou Holecyovou (tetralógia Mariotovi dedičia a Korene hriechu) a Františkom Kozmonom (posledný prípad kapitána Čontoša, Potkan, Rosnička), ktorú bude moderovať porotca súťaže Petržalské súzvuky Ferka Urbánka 2017 Dado Nagy. Beseda je súčasťou dvojdňového programu vyhodnotenia 28. ročníka literárnej súťaže začínajúcich autorov Petržalské súzvuky Ferka Urbánka 2017. Vyhodnotenie sa uskutoční v piatok, 6. októbra 2017 v CC Centre na Jiráskovej ulici. Tohtoročnými porotcami boli Erik Ondrejička- predseda poroty, pani Marta Hlušiková a Dado Nagy. Po skončení vyhodnotenia sa uskutoční aj seminár s účastníkmi súťaže, na ktorom naši porotcovia vedia dať spätnú väzbu na tvorbu a práce zúčastnených autoriek a autorov.

Aj tento rok sa opäť otvoria brány Bienále ilustrácií Bratislava, výstavy, ktorá tvorí aj v celosvetovom kontexte, jednu z najdôležitejších prehliadok ilustrácií detských kníh. Celé podujatie zastrešuje BIBIANA, medzinárodný dom umenia pre deti v Bratislave. Máte možnosť zhliadnuť 36 krásnych ilustrácií a sto zaujímavých kníh pre deti, ktoré vytvorili francúzski ilustrátori s použitým mnohých ilustračných aj grafických techník. Francúzska knižná produkcia je charakteristická svojou ľahkosťou, hravosťou, minimalizmom, precíznosťou a v mnohých prípadoch aj veľkorysým ponímaním.

Cestovateľský denník je názov nášho nového projektu, ktorý by sa stal cestovateľsko – literárnym stretnutím o krajinách celého sveta. História, príroda, hospodárstvo a zaujímavosti,okorenené rozprávaním a čítaním z pera známych aj menej známych autorov, o ich živote, osudoch a vplyve na svoju domovskú krajinu a jej kultúru. Budeme sa stretávať vždy prvý pondelok v mesiaci na pobočke Lietavská 16. Témou prvého stretnutia bude ďaleké Japonsko. Povieme si viac o samurajskom morálnom kódexe bušidó, porozprávame sa o tzv. “japonskej mentalite“ a predstavíme sa významného filmového režiséra Akira Kurosawu a súčastného japonského spisovateľa, ktorého pozná celý svet Haruki Murakamiho.

web od 2day