Už len týždeň na podávanie prihlášok do MŠ

Nápor podávania prihlášok zažili materské školy v Petržalke najmä v prvých dňoch (16 – 17.4 2018). V ďalších dňoch rodičia prichádzali postupne, „ošiaľ“ utíchol. Prihlášky materské školy prijímajú do 27. apríla.
„Minulý školský rok rodičia podali približne 120 prihlášok. V tomto roku po troch prvých dňoch evidujeme viac ako 70 prihlášok. Neočakávame však extrémny nárast oproti minulému roku. Niektorí rodičia, v snahe zabezpečiť dieťaťu miesto v MŠ, podávajú duplicitné prihlášky. To však nie je záruka, že dieťa sa do materskej školy dostane.

Samozrejme, aj po odrátaní duplicitných prihlášok, nebude možné uspokojiť všetkých rodičov. V tomto roku nám viac detí odchádza do prvých tried a tak sa uvoľní viac miest v triede predškolákov,“ povedala Jana Mikušová, riaditeľka MŠ Šustekova.

Hanka Neradová, mama 4-ročného syna
Rozhodla som sa podať prihlášku do MŠ Šustekova, keďže ju mám blízko pri práci a aj trvalé bydlisko mám neďaleko škôlky. Syn má 4 roky a zatiaľ do materskej školy nechodil, rozhodla som sa až teraz podať prihlášku, lebo si myslím, že je už je čas, aby sa socializoval.

Lucia Končal, mama 3,5-ročnej Mie a 1,5-ročného Dominika
Tento rok podávame prihlášku pre dcérku opakovane. Minulý školský rok sme dali iba jednu prihlášku a dcérku nám do škôlky nezobrali. Tento rok sme sa rozhodli dať tri prihlášky. Jednu do MŠ Bulíkova, druhú do MŠ Šustekova a tretiu do MŠ Vyšehradská. Pre Bulíkovu sme sa rozhodli preto, že sme na ňu počuli veľmi dobré referencie a s pani riaditeľkou sme boli aj v osobnom kontakte, keď sme sa v priebehu minulého roka snažili dcéru niekde umiestniť. Šustekova sa nám páči kvôli krúžkom a aktivitám pre deti a Vyšehradskú sme vybrali preto, že je to nová škôlka, kde sa bude prijímať väčší počet detí a tak, by mohla byť šanca na prijatie vyššia. Blízkosť materskej školy od bydliska nie je pre nás dôležitá. Stačí, ak sa bude nachádzať cestou do práce. Oveľa dôležitejšie sú pre nás aktivity a prostredie, v ktorom sa pohybujú deti počas dňa.

web od 2day