Nosiť oblečenie pre ľudí bez domova môžete už len dozajtra

Aj keď zbierka šatstva pre ľudí bez domova oficiálne skončila 24. januára, obyvatelia aj naďalej nosia oblečenie do Denného centra na Vyšehradskej ulici. Z dôvodu veľkého záujmu nechala vedúca centra Ružena Brozová ľuďom priestor ešte do konca januára, t.j. dozajtra.

„Keď to mám zaokrúhliť, nazbieralo sa u nás v centre takmer 50 vriec s oblečením, najmä dámskymi pulóvrami, bundami a kabátmi. Prekvapil aj veľký počet spacích vakov diek a paplónov. Teší nás záujem obyvateľov pomôcť a na oplátku sa zas tešia ľudia bez domova, ktorým teplé oblečenie pomáha prežiť v krutých mrazoch,“ povedala Brozová, ktorá tvrdí, že tento rok sa vecí nazbieralo najviac za posledné tri roky.

Oblečenie rozdávajú bezdomovcom pracovníci z oddelenia sociálnych vecí v pravidelných intervaloch. Poslednýkrát odovzdajú zvyšné vrecia v pondelok 4. februára, kedy navštívia miesta s tradične najvyšším výskytom ľudí bez domova, ktoré celoročne monitorujú. „Stáva sa aj to, že pre oblečenie do centra si prídu samotní bezdomovci. Veľa z nich už poznám osobne,“ dodala Brozová. „Chcela by som všetkým zapojeným do zbierky veľmi pekne poďakovať za pomoc a zároveň poprosiť tých, čo sa ešte dnes a zajtra chcú zapojiť, aby nosili najmä deky a spacie vaky. Tie sú najžiadanejšie,“ dodala vedúca centra.

web od 2day