Vianočné posedenie pri stromčeku splnených prianí v Stredisku sociálnych služieb Petržalka

Po tretej adventnej nedeli, v predvianočnom čase i tento rok sa v Stredisku sociálnych služieb Petržalka v Zariadení opatrovateľskej služby, Mlynarovičova 23 konalo dňa 19.12.2019 Vianočné posedenie pri stromčeku splnených prianí za sviatočne prestretými stolmi- prehýbajúcimi sa od dobrôt.

Pod krásne vyzdobeným stromčekom boli poukladané darčeky od výmyslu sveta. Seniori, ale aj deti s mamičkami, ktoré sú tiež obyvateľmi Strediska, si tu zase našli hračky, oblečenie, spoločenské hry, knihy, či praktické darčeky ako oblečenie, skladačky, ale aj množstvo iných darčekov, ktoré si sami priali.

Všetky tieto vianočné dary zabezpečili zamestnanci Tatrabanky, ktorí sa osobne podieľali a rozhodli sa už po druhý krát, že nákup vianočných darčekov bude opäť smerovať našim seniorom ale taktiež matkám s deťmi, za čo im patrí veľká Vďaka. Prekvapili bohatosťou balíkov, ale i osobnými venovaniami.

Popriať radostné sviatky s plným priehrštím darčekov prišli i zo spoločnosti Lidl Slovenská republika, v.o.s. a spoločnosti Clarios Slovakia spol. s r.o., ktoré si vychutnali hlavne deti s mamičkami z krízového centra Strediska.

Darčekov bolo také množstvo, že sa ani nezmestili pod vianočný stromček a museli byť uložené všade okolo. Jeden náš obyvateľ dokonca nechcel svoj balíček rozbaliť, lebo mu tak bolo ľúto krásne zabalený vianočný darček roztrhať. Mnohí sa neubránili stekajúcim slzám po lícach a dojatiu pri otváraní darčekov .

Dokonalú vianočnú atmosféru spríjemnil a dotvoril spevácky petržalský zbor Melódia. Zaspievali si spolu s prítomnými okrem vianočných kolied aj známu vianočnú pieseň Tichá noc. Mnohí si zaspomínali v tichosti na svoje prežité sviatky detstva, mladosti.

Vianočnú atmosféru vyčarila aj vôňa domácich pečených koláčikov a podávaný s láskou varený vianočný punč, na ktorom si všetci pochutili.
Všetci odchádzali s vianočnou náladou, príjemnými pocitmi z vydarenej akcie a s prianím krásneho prežitia vianočných sviatkov.

web od 2day