Petržalke zatiaľ nehrozia problémy s teplom

Ak nenastane mimoriadna udalosť, spoločnosť Dalkia, ktorá dodáva teplo do 99 % domácností, vie garantovať jeho dodávku minimálne do konca týždňa

V bratislavskej Petržalke zatiaľ pre plynovú krízu nehrozia problémy s teplom ani s teplou vodou. Pre agentúru SITA to dnes potvrdil tlačový tajomník petržalského miestneho úradu Ľubomír Andrassy. V najväčšej bratislavskej mestskej časti zabezpečuje dodávky tepla a teplej vody spoločnosť Dalkia, podchytených má približne 99 % domácností. "Ak nenastane mimoriadna situácia, Dalkia vie garantovať teplo a teplú vodu minimálne do konca týždňa," povedal Andrassy. V súčasnosti aj naďalej platí vykurovací stupeň číslo 1, čiže bežná dodávka tepla a teplej vody do petržalských domácností. Andrassy zároveň zdôraznil, že zatiaľ nehrozí ani zatvorenie 19 materských, ani 11 základných škôl v mestskej časti.

Mestská časť už v piatok minulý týždeň zriadila krízový štáb pod vedením prednostu úradu Mariána Miškanina. Krízový štáb zasadal aj dnes, podľa Andrassyho bude preventívne zasadať každý deň. Podľa zistení krízového štábu zatiaľ problémy nehrozia, nepripravujú sa teda žiadne opatrenia. "Ak si aj niektorí obyvatelia všimli v noci mierne ochladenie radiátorov, nie je to nič výnimočné a nesúvisí to s krízou," vysvetlil Andrassy. Je to bežný nočný vykurovací režim, ktorý trvá približne od 23:00 do 4:00 nasledujúceho dňa. "Ak sa však situácia zhorší, pristúpi sa k mimoriadnym opatreniam. Napríklad k obmedzeniu teplej vody," konštatoval Andrassy. V súčasnosti sa ale nedá povedať, či by boli tieto opatrenia časovo obmedzené. V Petržalke je na vykurovanie odkázaných viac ako 150-tisíc ľudí s trvalým i prechodným pobytom.

Informácia bola prevzatá zo servisu agentúry SITA

web od 2day