Minister daroval hasičom nové auto

Za osobnej účastí ministra vnútra Roberta Kaliňáka a starostu Milana Ftáčnika sa 27. október t.r. uskutočnilo taktické cvičenie členov dobrovoľného petržalského hasičského zboru, ktorý v tomto roku oslávil už 136. výročie svojho vzniku.
Ukážka „ostrého“ zásahu hasičov a záchranárov prebehla v objekte základnej školy na Dudovej ulici, pričom dôvodom mimoriadneho príjazdu hasičov bola likvidácia nebezpečného „požiaru“.
Do taktického cvičenia bude priamo zapojených 12 dobrovoľných hasičov s dvoma automobilmi. Súčasťou taktického cvičenia bola tiež ukážka techniky dobrovoľného zboru, ukážka práce záchranárov, zdravotníkov, ktorí spolupracujú s profesionálnymi hasičmi pri likvidáciách nebezpečných požiarov v najväčšej bratislavskej mestskej časti, či pri iných mimoriadnych udalostiach – povodne, veterné smršte.
Pre žiakov, ale hlavne pre všetkých petržalských dobrovoľných požiarnikov bolo najkrajším prekvapením získanie nového, moderného zásahového vozidla. Minister R. Kaliňák totiž splnil v posledný októbrový utorok svoj sľub, ktorý dal poslancovi Národnej rady SR Viliamovi Jasaňovi počas jeho minuloročnej návštevy mestskej časti a hasičom daroval auto.
Takmer 2,5 miliónové (83 tisíc EUR) hasičské auto je najnovším prírastkom vo výzbroji tých, ktorí nám nezištne podávajú pomocnú ruku v tých najmenej príjemných situáciách.

web od 2day