Stretnutie k parkovisku na Macharovej – 27. máj

Petržalčania bývajúci na Macharovej, Pifflovej či Wolkrovej ulici budú môcť vo štvrtok podvečer (27. mája) po druhý krát v tomto roku diskutovať so starostom Milanom Ftáčnikom a miestnymi poslancami o ďalšom možnom využití plochy, parkoviska na Macharovej ulici blízko Šrobárovho námestia. Verejné stretnutie s občanmi sa začne o 18.00 hod. v jedálni Základnej školy na Černyševského ulici.

Nevyužitú verejnú plochu na Macharovej ulici prenajala mestská časť spoločnosti Car Towing a.s. ešte v júni 2009 za účelom vybudovania stráženého parkoviska pre odtiahnuté osobné auta zo Starého mesta a Petržalky. Petržalskí poslanci na tohtoročnom februárovom zastupiteľstve odporúčali starostovi odstúpiť od zmluvy a požiadali vedenie miestneho úrad, aby pripravilo investičný zámer – osvetlené verejné parkovisko, ktorý bude realizovať mestská časť vo vlastnej réžii.

Samospráva začiatkom mája t.r. reagovala na petíciu, pod ktorú sa podpísalo 80 ľudí. Petržalčania petíciou podporili myšlienku existencie parkoviska pre odtiahnuté vozidla, ale požadujú, aby investor vyčlenil 25 miest pre parkovanie áut obyvateľov bývajúcich v okolí areálu a na náklady súkromnej spoločnosti bola vybudovaná prístupová cesta k parkovisku. Doterajšiu výpoveď považuje Car Towing za neplatnú. Ak by starosta M. Ftáčnik trval na jej ukončení, spoločnosť si bude nárokovať odškodnenie vo výške viac ako 100 tisíc EUR.

web od 2day