Dostihy štartujú v nedeľu Jarnou cenou Petržalky

Opäť sa rozkrúti kolotoč kvalitných dostihových zápolení v petržalskom Starom háji. Pozývame Vás na prvý z dostihových mítingov v sezóne 2011.
Tradične pod záštitou starostu mestskej časti Bratislava-Petržalka sa uskutoční prvé významné stretnutie prekážkových koní Jarná cena Petržalky (3800 m) ktorej 38. ročník privíta na štarte aj minuloročného obhajcu Shreka zo stajne TJ Slávia Šurany. Konkurenciu siedmich stíplerov dotvára poctivá Zagroškudla, perspektívny Marquis, „tajný tip“ Le Jackpot z opatery Jaroslava Brečku a trojica českých hostí Jester, Shaman a Mr. Millionaire.
Úvodný aprílový míting je tradične platformou pre maturitný ročník s klasickými ambíciami. Trojročné žrebce sa stretnú v Memoriáli Harryho Petrlíka st. (II. kat, 1400 m). Za absolútnu favoritku dňa môžeme označiť vlani nezdolanú reprezentantku Maďarska so slovenským majiteľským a trénerským pozadím Alfkonu, ktorá nastúpi proti deviatim konkurentkám v Memoriáli Josefa Břečku (II. kat., 1400 m). Trojročným koňom je vyhradená aj Cena Capriho (IV. kat., 1700 m).
Úvod popoludnia o 14,00 hod. už tradične bude patriť klusákom. Prvý deň dostihov uzavrie Cena Hrona. Návštevu závodiska spríjemní kultúrny program v podaní študentov ZUŠ Jána Albrechta, hostesky budú rozdávať deťom cukríky a plyšové hračky, mamičky môžu využiť služby nechtového designu a oteckovia skúsiť šťastie v stávkovej kancelárii.

web od 2day