Petržalské basketbalistky majsterkami Slovenska

Máj je pre priaznivcov mládežníckeho basketbalu mesiacom finálových turnajov majstrovstiev Slovenska. Počas štyroch víkendov sa v rozličných kútoch našej vlasti uskutoční v siedmich kategóriách štrnásť turnajov.
Víťazstvom v dlhodobej súťaži získali kadetky BK Petržalka právo usporiadať finálový turnaj majstrovstiev Slovenska. V piatok 6.mája v hale na Domkárskej ulici Majstrovstvá Slovenska kadetiek 2011 slávnostne otvoril starosta Petržalky Vladimír Bajan. Osem družstiev odohralo turnaj systémom play-off, takže každé družstvo odohralo počas predĺženého víkendu tri zápasy. Petržalské dievčatá zvíťazili vo štvrťfinále nad BKM junior UKF Nitra 68:34 a v semifinále nad ŽBK Whirpool Poprad 80:52.
Vo finále sa tak po tretíkrát za posledné štyri sezóny stretli družstvá BK Petržalka a UMB Banská Bystrica. Petržalské dievčatá v ňom zaslúžene zvíťazili nad svojimi súperkami 66:57 a dovŕšili tak svoj zlatý majstrovský hattrik. (Úspešnú medailovú žatvu z majstrovstiev Slovenska začali v tej istej hale ako staršie minibasketbalistky v apríli 2007 a odvtedy získali celkovo päť medailí v rade.)
Vďaka výborným výkonom získali dievčatá BK Petržalka uplynulý víkend aj individuálne ocenenia. Do all stars tímu "A" vybrali tréneri zúčastnených družstiev Krisztinu Lelkes a Teréziu Páleníkovú, do all stars tím "B" Kristínu Machovú a Žofiu Zarevúcku. Za najužitočnejšiu hráčku turnaja vyhlásili Teréziu Páleníkovú a najperspektívnejšou hráčkou sa stala Kristína Matušková. Individuálne ocenenie pre najlepšieho trénera si zaslúžene odniesla domáca Beáta Rennertová. Za výbornú organizáciu turnaja patrí vďaka rodičom hráčok.

Budúci víkend odohrajú v Košiciach svoje finálové turnaje naše staršie žiačky a kadetky. Držíme im palce, aby urobili úspešnú bodku za sezónou 2010/2011.

web od 2day