Sobotná historicko – súčasná mobilizácia v Petržalke

Plná poľná na bicykloch alebo – v sobotu bude v Petržalke mobilizácia…

Zažiť atraktívnu jazdu na bicykli cez bojové zákopy a vojenské bunkre v Petržalskom obrannom opevnení pozdĺž hranice s Rakúskom s možnosťou stať sa členom Klubu priateľov petržalských vojenských bunkrov môžu Bratislavčania už túto sobotu.

Prvá jazda na historických vojenských bicykloch a nielen na nich bude túto sobotu 9. júla 2011 od 10,00 hod. Uskutoční sa pri príležitosti 73.výročia Mobilizácie 1938.
Občianske združenie „Zachráňme petržalské bunkre“ Mestská časť Petržalka, Qnad Extrém team Petržalka zakladá aj „Klub priateľov petržalských bunkrov“. Členom klubu môže byť každý, kto má rád vojenskú históriu a rekreačné športovanie na bicykli.

Zraz cyklistov: sobota 9. júl 2011 o 10,00 hodine pod Starým mostom z petržalskej strany.
Dĺžka trasy: 15 km, potrvá približne 5 hodín. Vítaní sú jazdci vo vojenských uniformách, maskáčoch. Vhodná je v sobotu aj pevná obuv, baterka, nožík a dobrá nálada. Do batohu si nabaľte vojenskú stravu ( špekáčiky, klobásky, zeleninu ).

Trasa: povedie spod Starého mosta na petržalskej strane cez Viedenskú cestu po nádhernej prírodnej scenérii Pečnianskeho lesa.

1. etapa – preskúmanie podzemia bunkrov BS – 1, BS – 2, BS – 3, BS – 4 spojená s výkladom ,,Vedomosti o vojenskej minulosti“.

2. etapa – pohraničnou cestou na Berg smer bunker BS – 7 a bunker BS – 8 Vojenské múzeum, Kopčianska ul. Prestávka vhodná na občerstvenie a opekanie špekáčikov na ohnisku. Možnosť navštíviť Vojenský historický cintorín z 1. svetovej vojny.

3. etapa – ,,Oslaďme si život“ – jazda smerom do rakúskeho Kittsse do veľkopredajne obľúbenej „Čokočárdy“.

4. etapa – smerom do bunkrov BS – 9, BS – 10, BS – 13, BS – 14 a bunker č.15 na ostrove Zuzana.

5. etapa – naspäť po hrádzi, jazda sa končí pod Starým mostom.

Kolónu cyklistov budú ochraňovať a sprevádzať vojaci Slovenskej armády na historických bojových vozidlách. Každý účastník cyklo-podujatia je zodpovedný za vlastnú bezpečnosť!

Cieľom cyklistických podujatí pre širokú verejnosť a rodiny s deťmi je splniť vôľu občanov, podporiť vybudovanie novej bezpečnej cyklotrasy a náučného chodníka popri bývalej železnej opone, vojenských historických bunkroch a napojenie cyklotrasy na Záhorie, ako aj medzinárodnú cyklotrasu do Rakúska – cez Kopčiansku ulicu smerom do Maďarska.

web od 2day