Potravinová pomoc podľa harmonogramu

Po minulotýždňovom dovoze takmer 20 ton Potravinovej pomoci EU pre päťstovku občanov (hladká pšeničná múka a bezvaječné cestoviny-špirály a kolienka) mestská časť Bratislava-Petržalka začala v pondelok 26. septembra 2011 vydávať každému z obyvateľov oprávnených na prijatie tejto pomoci po 20 kg múky a 20 kg cestovín. Pre hladké organizačné zvládnutie akcie pracovníčky oddelenia sociálnych vecí petržalského Miestneho úradu zaviedli presný harmonogram a každú hodinu si po potraviny do petržalského skladu na Romanovej ulici prichádza 30 občanov. Ľudí o termíne výdaja oboznámili krátkou textovou sms správou na mobil, alebo telefonicky. Tento týždeň by sa pomoc mala dostať každému, kto splnil podmienky pomoci.

Miestny úrad Bratislava-Petržalka zároveň vyzýva aj ďalších obyvateľov, ktorých sa potravinová pomoc týka a ešte sa o ňu neuchádzali, aby prišli na Miestny úrad na oddelenie sociálnych vecí v stránkových dňoch (pondelok, streda a piatok) a vybavili si potrebné náležitosti.
Potravinovú pomoc môže dostať občan – poberateľ dávky v hmotnej núdzi a poberateľ príspevku k dávke, alebo je spoločne posudzovanou osobou, ktorá patrí do okruhu spoločne posudzovaných osôb s poberateľom dávky v hmotnej núdzi; ďalej to môže byť nepracujúci poberateľ dôchodku, ktorého maximálna výška dôchodku nepresahuje 305 Eur (poberatelia starobného, predčasného, invalidného dôchodku); ako aj osoba na hranici životného minima (rodičia a deti, na ktoré sú vyplácané dotácie), či deti v náhradnej rodinnej starostlivosti.

web od 2day