Petržalské súzvuky Ferka Urbánka 2011

5. októbra 2011 popoludní sa v CC Centre v Petržalke slávnostné vyhodnotili 22. ročník celoslovenskej literárnej súťaže Petržalské súzvuky Ferka Urbánka.
Porota, v ktorej bola prozaička Zuzana Kuglerová a básnik Erik Ondrejička, vyhodnotila najlepších autorov a ich súťažné práce v štyroch kategóriách: žiaci základných škôl (3.-5.ročník), žiaci základných škôl (6.-9.ročník), stredoškoláci a mládež do 20 rokov a dospelí. Petržalčanom sa v súťaži naozaj darilo. Celú výsledkovú listinu nájdete v priloženom textovom súbore.
Vecné ceny pre žiakov základných škôl venoval víťazom starosta Petržalky Vladimír Bajan a mládež a dospelých odmenila knižnica. Ceny odovzdali poslanec MZ Vladimír Kovár v zastúpení starostu Petržalky, vedúca oddelenia školstva, kultúry a športu Veronika Redechová, riaditeľka knižnice Katarína Bergerová a herec Ivan Letko.
Popoludnie sa nieslo v príjemnej, zábavnej a milej atmosfére aj vďaka moderátorom a ich hudobnému programu z cirkevného gymnázia v Petržalke.
Najväčší úspech u publika, teda medzi žiakmi petržalských základných škôl a ostatnými milými hosťami, si vyslúžil sám Ferko Urbánek – v podaní známeho slovenského herca Ivana Letka a jeho zábavno–poučné vstupy do programu.

web od 2day