Sobota v znamení cyklokrosu

Viac ako dvesto pretekárov sa v sobotu 15. októbra 2011 stretlo na brehu Chorvátskeho ramena pri budove Miestneho úradu v Petržalke. Pod záštitou starostu Vladimíra Bajana sa tu uskutočnil 2. ročník cyklistických pretekov Šport áno, drogy nie pre žiakov petržalských základných škôl a 4. kolo Slovenského pohára v cyklokrose v kategóriách starší žiaci, juniori, kadeti, U-23, ženy, masters a muži – Elite.

Pretekom v zaujímavom sídliskovom teréne prialo počasie i záujem divákov. Na štarte okrem silnej českej konkurencie videli priaznivci terénnej cyklistiky aj dvojnásobného majstra sveta v cyklokrose Ondrej Glajzu, ktorý petržalskú trať považuje za vysoko kvalitnú a technicky náročnú.
Vrcholom 4. kola slovenského pohára v cyklokrose bolo zápolenie kategórie Elite. Na trati boli aj pády a defekty. Daniel Grebeči z Dukly Banská Bystrica hrdinsky dobehol do cieľa s bicyklom na pleci, za čo si vyslúžil obdiv a potlesk divákov. Martin Haring z CK Banská Bystrica si prišiel do Petržalky po víťazstvo. V spoločných pretekoch mužov a juniorov na 50 minút zdolal o 36 sekúnd Milana Barényiho z Trek KCK Oslany. Najlepším juniorom sa stal Ondrej Glajza, ktorý prišiel v spoločných pretekoch do cieľa na 5. priečke. Najlepšou ženou sa stala vekom ešte juniorka Tereza Medveďová zo ŽP Šport Podbrezová.

Do 2. ročníka podujatia Šport áno, drogy nie postavili družstvá základné školy Budatínska, Černyševského, Dudova, Gessayova, Nobelovo námestie, Pankúchova a Tupolevova. Putovný pohár starostu Petržalky si s veľkou radosťou odniesli dievčatá a chlapci zo ZŠ na Černyševského ulici. Druhá skončila ZŠ Dudova A a na treťom ZŠ Gessayova. Poďakovanie však patrí všetkým zúčastneným, ktorí si prišli zašportovať a vyskúšať zručnosť pri preraďovaní na ľahší prevodový stupeň. Nie všetkým to šlo na výbornú, a tak si nechtiac jazdu v pokosenej tráve poriadne sťažili. Do budúceho roka sa isto ešte v technike zdokonalia.

web od 2day