Otvorenie Plaveckej akadémie na Šustekovej

Slávnostným prestrihnutím pásky starosta Petržalky Vladimír Bajan a vedúci Plaveckej akadémie Róbert Bachratý uviedli včera do prevádzky špecializované plavecké stredisko na Šustekovej ulici v Petržalke.
Určené je pre deti od 6 mesiacov až do 8 rokov a tiež pre budúce mamičky. Deti tu budú navštevovať prípravný, základný a zdokonaľovací plavecký výcvik. Budúcim mamičkám spríjemní pohyb v bazéne prenatálne obdobie – pomôže udržiavať telesnú kondíciu počas posledných mesiacov tehotenstva, uľaví od bolesti kĺbov, uvoľní chrbát či panvu.
Špecifikom bazéna je využitie technológie slanej vody, ktorá má prirodzené antiseptické účinky. „Chcem veľmi poďakovať miestnemu úradu, stavebnému úradu a osobne starostovi Bajanovi, pretože nám veľmi pomohol v tom, aby sme mohli tieto priestory otvárať“, informoval predstaviteľ plaveckej akadémie Róbert Bachratý. Petržalský starosta Vladimír Bajan vyzdvihol dôležitosť plaveckej gramotnosti a poukázal na zmysluplné využitie nebytového priestoru pod terasou bytového domu v blízkosti polikliniky na Šustekovej ulici.
„Držím palce tomuto projektu, ktorý prispieva k vyššej kvalite života petržalských mamičiek na materskej dovolenke. Záujem o plavecké kurzy v tomto zariadení ma len utvrdili v tom, že naše rozhodnutie postaviť verejnú plaváreň pre tých väčších a dospelých je správne“, povedal starosta Petržalky Vladimír Bajan a doplnil, že už 17. apríla prídu poslanci miestneho zastupiteľstva s konkrétnejšími návrhmi na verejnú plaváreň.
Bazén budú od konca marca navštevovať aj deti z blízkej materskej školy na Šustekovej ulici.

web od 2day